#avisrunden - 6 aviser på 3 minutter: Aftenposten har oppdaget Airbnb, Hegnar kjefter på Dagbladet og VG jakter videre på snegler

#avisrunden - 6 aviser på 3 minutter: Aftenposten har oppdaget Airbnb, Hegnar kjefter på Dagbladet og VG jakter videre på snegler

DAGSORDEN: Hva skriver de største avisene om i dag?

Medier24 tester denne uka en ny morgenspalte med avisrunden. Var dette interessant for deg, eller helt meningsløst? Meld gjerne tilbake – i dag, eller etter noen flere forsøk. 

Studenter flytter hjem for å leie ut leiligheten på Airbnb

 • Aftenposten melder om to søstre som i stedet for å leie ut det tredje rommet i leiligheten til en fast beboer, heller averterer det som hotellrom på Airbnb. Og når noen vil leie hele leiligheten, flytter søstrene hjem til mamma og pappa.
 • «Jeg ble voldtatt, men anmeldte ikke. Etter Hemsedal-saken er jeg glad jeg lot være. Er det slike det skal være?». Slik begynner den sterke kronikken fra Trine Lise Olsen, i serien «Komikerkronikk».

«Oppdrar barna til å bli frekke og bortskjemte»

 • VG skriver i dag langt og grundig om barneoppdragelse, med både bloggere og eksperter som advarer mot å bli for snille med barna. En annen ekspert advarer mot å bli for streng.
 • Avisa fortsetter også kampen mot brunseglene, og har denne gang dratt til Eide kommune. Der varsles det full krig.

Sauedrit i fjøsen skaper problemer for eksport av økologisk laks

 • Dagens Næringsliv skriver at Norges motstand mot EUs felles regelverk for økologisk matproduksjon, som skiller seg fra norske bønders spaltede fjøsgulv, skaper trøbbel for lakseeksportører som vil selge økologisk laks. Henger du med? Få med deg resten på DN.no.
 • Avisa skriver også i dag om høye boligpriser, men glemte denne gang å snakke med 19-åringer fra Røa som ikke får kjøpe leilighet på Løkka. Denne gang er tema pendlervekst - og folk som flytter ut av Oslo.

Nye funn om overvekt! Kan gi deg... denne gang er det eldre hjerne

 • Dagbladet fortsetter med å fortelle deg hva noe kan gi deg, og denne gang er det overvekt som kan gi deg eldre hjerne.
 • Av andre nyheter: Avisas kamp for offentlighet rundt utleie av operaen fører nesten fram. Det vil si, prisen for det private bryllupet holdes hemmelig, men Riksrevisjonen forteller nå at de betalte 340.506 kroner for fem timer.

Hegnar til Dagbladet: - Det er befolknignsveksten, stupid

 • Finansavisen forteller om tøffe tider i shipping, og Spar Shipping gikk i fjor med milliardunderskudd etter kraftige nedskrivinger og valutatap.
 • Avisas redaktør Trygve Hegnar svarer på gårsdagens leder i Dagbladet om boligprisveksten, og spør om den er skrevet av en sommervikar. Hegnar mener prisene ikke skyldes «overforbruk av boliger», men mangel på tilbud og høy etterspørsel grunnet befolkningsvekst.

Amedia slipper Google til på flere tusen e-postkontoer

 • Klassekampens spaltist Trond Andresen foreslår ny løsning på mediekrisa: To millliarder i ekstra medieskatt, som finansierer 2000 journalister i norske mediebedrifter.
Til toppen