#Avisrunden: Hva står å lese i spaltene denne dagen?

#Avisrunden: Hva står å lese i spaltene denne dagen?

DAGSORDEN: Voldtektsdebatt, Airnbnb-søksmål og fortsatt noen sommeragurker.

Medier24 tester en liten morgenspalte med avisrunde. Var dette interessant for deg, eller helt meningsløst? Meld gjerne tilbake - i dag, eller etter noen flere forsøk. 

Tusenvis demonstrerte mot voldtektsfrifinnelse

Aftenposten var til stede på gårsdagens demonstrasjon for kvinners rettssikkerhet i Oslo.

- Jeg føler en enorm støtte, sier Andrea Voll Voldum til avisa.

Altså var hun selv til stede - kvinnen som opplevde at tre menn hun anmeldte for gjengvoldtekt, ble frifunnet.

  • Avisa har også 13 siders Øya-ekstra på papir / eAvis, slik at avisas aldrende abonnenter kan lese om hva ungdommen gjør.

Meddommer til VG: - Det er ille å bli hengt ut

VG skriver også om debatten i kjølvannet av voldtektssaken i Hemsedal, og snakker nå med en av meddommerne som stemte for frifunnelse.

- Jeg har fått sjikanerende meldinger, og det fins mange gale folk der ute, sier vedkommende.  

  • VG+ har nok en gang skrevet om de nye el-bilene og ladbare hybridene, og det er å vente at leserne av VG.no vil møte mange forsøk på å konvertere dette til betalende abonnenter.

Vil tvangsselge leilighet som brukes til Airnbnb-utleie

Dagens Næringsliv melder om et sameie på Majorstuen som forsøker å tvangsselge leiligheten til en mann i 30-årene etter 400 dager med Airbnb-utleie, men får ikke støtte av Oslo tingrett.

Eieren har siden våren 2014 leid ut leiligheten i 400 dager og tjent minst 300.000 kroner, skriver avisa. Styret i sameiet anklager mannen for hotelldrift.

  • DN skriver også om «mediespill om åtte milliarder kroner», og intervjuer Knut Olav Åmås som leder Mediemangfoldsutvalget og får stadig flere oppdrag fra Kulturdepartementet.

Rune Gerhardsen etterlyser visjoner fra Arbeiderpartiet 

Den erfarne Ap-politikeren og sønn av landsfader Einar Gerhardsen snakker i et lengre intervju med Dagbladet om hvordan Arbeiderpartiet kan komme tilbake til makta.

Han etterlyser blant annet visjoner som skaper engasjement, og tydeligere forskjeller i politikken.

  • Sportsredaksjonen fortsetter sommeragurkene om vintersportsheltene, og har intervjuet Therese Johaug som nekter å bli trønder, i forbindelse med debatt om kommunesammenslåing.

Vanskeligere for somaliere å få statsborgerskap i Norge

Klassekampen forteller at 60 prosent færre somaliere fikk statsborgerskap i fjor. Ifølge avisa er tvil om identitet en viktig årsak til nedgangen.

  • KK-redaktør Bjørgulv Braanen skriver også en spalte der han slår fast at samfunnet og befolkningen i stadig mindre grad deler virkelighetsoppfatning. Og advarer mot å møte høyrepopulismen med karakteristikker i stedet for politikk som representerer velgerne.

«Staten må være en profesjonell eier, og der kommer ikke Kolberg inn»

Finansavisen kan man bare lese på papir eller eAvis, inkludert Trygve Hegnars daglige leder. Tirsdag skriver han om utnevnelsen av Thorhild Widvey som ny styreleder i Statkraft - en utnevnelse Hegnar forsvarer:

- Kolberg, Tajik og Grøvan bør legge politikken til side. Staten må være en profesjonell eier, og der kommer ikke Kolberg inn.

  • Avisa melder også om dem som skor seg på høye boligpriser: Fredensborg AS fikk et resultat før skatt på 2,6 milliarder kroner i fjor, etter eiendomssalg.
Til toppen