#Avisrunden torsdag: 6 aviser på 3 minutter. Putins hoderulling, hemmelige flykjøp og gode penger på rock og laks

#Avisrunden torsdag: 6 aviser på 3 minutter. Putins hoderulling, hemmelige flykjøp og gode penger på rock og laks

Det nærmer seg tilsynelatende slutten av agurktiden.

Hvorfor ruller Putin hoder i Russland?

  • Avisa følger også opp debatten rundt konservative Islam Net, og i en kommentar mener journalist Andreas Slettholm det er et sunnhetstegn at Fahad Qureshi skjønner at han må delta i debatten - og viser en viss evne til å endre ståsted.

Kraftig prisvekst og lav lønnsvekt betyr at vi får lavere levestandard

  • VG forteller at Norge nå er i en spesiell situasjonen med lav lønnsvekst kombinert med kraftig prisvekst. Konsumprisindeksen har økt med 4,4 prosent, mens en varegruppe som sko og klær har blitt 7,7 prosent dyrere.
  • MANNEN: Avisa skriver også at det fortsatt er rødt nivå for Mannen. Men den har enn så lenge ikke falt.

Skatteadvokat ber alle klage på eiendomsskatten i Oslo

  • Dagens Næringsliv følger konflikten rundt eiendomsskatten i Oslo, og anbefalingen fra skatteadvokat Bettina Banoun er klar: Alle bør klage på skatten sin nå, så kan de få igjen penger hvis den senere dømmes til å være ulovlig.
  • DN følger også oppdrettsbransjen tett, og forteller at festen i laksenæringen nå gjør at det er gulltider for verftene ogselskapene som leverer utstyr til oppdrettsselskapene.

Regjeringen lovte 1000 flere politifolk - bare 500 er på plass

  • Dagbladet skriver at regjeringen lovte 1000 flere politifolk, men politidistriktene som faktisk skal ansette disse, har ikke råd til å fylle vakante stillinger.
  • Men forsideoppslaget er nok en gang viet DAB-radioen, men denne gang har schizofrene Dagbladet byttet side og kommer med artikkelen som oppklarer 9 myter om DAB (som avisa tidligere har bidratt til å skape).

Tjener gode penger på rock og øl

  • Finansavisen omtaler noe så relativt sjelden som en konsertarrangør og et utested som får det til å gå rundt: Auditorium AS, som driver Rockefeller, john Dee og Sentrum Scene, leverte også i 2015 solide tall. En omsetning på 86 millioner kroner, og resultat før skatt på 14,7 millioner.
  • Avisa dekker også konflikten mellom Norske Skog og Revisorforeningen, der førstnevnte selskap mener foreningen må ta skylda for at konsernet har stått uten revisor i tre måneder.

Skal Norge slippe britene inn i EFTA?

  • Klassekampen omtaler britenes frykt for at lille Norge legger ned veto mot Storbritannias inntreden i frihandelsavtalen EFTA, etter Brexit. Regjeringen har bidratt til slik frykt, men Frp åpner nå for å slippe britene til.
Til toppen