#Avisrunden torsdag: 6 aviser på 3 minutter. Putins hoderulling, hemmelige flykjøp og gode penger på rock og laks

Det nærmer seg tilsynelatende slutten av agurktiden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Hvorfor ruller Putin hoder i Russland?

  • Avisa følger også opp debatten rundt konservative Islam Net, og i en kommentar mener journalist Andreas Slettholm det er et sunnhetstegn at Fahad Qureshi skjønner at han må delta i debatten - og viser en viss evne til å endre ståsted.

Kraftig prisvekst og lav lønnsvekt betyr at vi får lavere levestandard

  • VG forteller at Norge nå er i en spesiell situasjonen med lav lønnsvekst kombinert med kraftig prisvekst. Konsumprisindeksen har økt med 4,4 prosent, mens en varegruppe som sko og klær har blitt 7,7 prosent dyrere.
  • MANNEN: Avisa skriver også at det fortsatt er rødt nivå for Mannen. Men den har enn så lenge ikke falt.

Skatteadvokat ber alle klage på eiendomsskatten i Oslo

  • Dagens Næringsliv følger konflikten rundt eiendomsskatten i Oslo, og anbefalingen fra skatteadvokat Bettina Banoun er klar: Alle bør klage på skatten sin nå, så kan de få igjen penger hvis den senere dømmes til å være ulovlig.
  • DN følger også oppdrettsbransjen tett, og forteller at festen i laksenæringen nå gjør at det er gulltider for verftene ogselskapene som leverer utstyr til oppdrettsselskapene.

Regjeringen lovte 1000 flere politifolk - bare 500 er på plass

  • Dagbladet skriver at regjeringen lovte 1000 flere politifolk, men politidistriktene som faktisk skal ansette disse, har ikke råd til å fylle vakante stillinger.
  • Men forsideoppslaget er nok en gang viet DAB-radioen, men denne gang har schizofrene Dagbladet byttet side og kommer med artikkelen som oppklarer 9 myter om DAB (som avisa tidligere har bidratt til å skape).

Tjener gode penger på rock og øl

  • Finansavisen omtaler noe så relativt sjelden som en konsertarrangør og et utested som får det til å gå rundt: Auditorium AS, som driver Rockefeller, john Dee og Sentrum Scene, leverte også i 2015 solide tall. En omsetning på 86 millioner kroner, og resultat før skatt på 14,7 millioner.
  • Avisa dekker også konflikten mellom Norske Skog og Revisorforeningen, der førstnevnte selskap mener foreningen må ta skylda for at konsernet har stått uten revisor i tre måneder.

Skal Norge slippe britene inn i EFTA?

  • Klassekampen omtaler britenes frykt for at lille Norge legger ned veto mot Storbritannias inntreden i frihandelsavtalen EFTA, etter Brexit. Regjeringen har bidratt til slik frykt, men Frp åpner nå for å slippe britene til.
Powered by Labrador CMS