BT-huset i Krinkelkroken 1, Bergen sentrum.
BT-huset i Krinkelkroken 1, Bergen sentrum.

BA og BT legger ned søndsagsavisene på papir. Begge fortsetter med digitale utgaver

Slutt på fersk papiravis i Bergen søndag.

(NTB/Medier24):

Bergens Tidende og Bergensavisen har bestemt seg for å legge ned sine søndagsutgaver på papir. Forklaringen er høye kostnader og svikt i annonseinntektene, og den generelle medieutviklingen.

Den siste søndagsavisa på papir kommer 20. mars i år, opplyser Bergens Tidende.

Bergensavisen legger ned sin søndagsutgave samtidig, ettersom de to avisene distribueres sammen.

BTs sjefredaktør Øyulf Hjertenes forklarer at bakgrunnen for nedleggelsen er endringer i folks medievaner. Leserne sprer seg på flere kanaler, og derfor velger annonsørene andre dager enn søndag. Samtidig har avisene hatt høye kostnader til trykking og distribusjon på søndager.

- Søndagsavisen legges ned fordi vi vil sikre at vi har ressurser til å drive god journalistikk også i årene som kommer. Samtidig styrker vi fredagsavisen og lørdagsavisen. Abonnentene vil også få eavis, en redigert digitalutgave, søndag morgen, som vil være en nyhetsavis, sier Hjertenes til egen avis.

BT vil fortsatt komme med en e-utgave på søndagene. Også Bergensavisen lover at det fortsatt vil komme en søndagsavis i digitalt format.

For noen år siden la Dagbladet ned sin søndagsavis på papir. Når de to avisene i Bergen nå følger etter, er det bare Aftenposten og VG igjen som søndagsaviser på papir.

Til toppen