Oslo  20170106.
Bytting og innsetting av DAB Radio i bil.  I 2017 slukkes FM-nettet og DAB overtar over hele landet. Mange biler har ikke radio med DAB-støtte og må enten bytte radio eller montere et adapter for å høre på digital radio.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20170106. Bytting og innsetting av DAB Radio i bil. I 2017 slukkes FM-nettet og DAB overtar over hele landet. Mange biler har ikke radio med DAB-støtte og må enten bytte radio eller montere et adapter for å høre på digital radio. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix (Bilde: NTB scanpix/Gorm Kallestad)

Bare en uke etter at FM-nettet ble stengt i Nordland, sørget et kabelbrudd for at deler av DAB-nettet falt ned

Brudd på fiberkabel i Oppland ga problemer for nett, mobil og DAB flere steder i landet.

Salten (NTB): Fiberkabelbrudd førte til problemer med DAB-nettet i store deler av landet onsdag kveld. Norkring opplyser at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen.

– På grunn av fiberbrudd i en kabel i Oppland fylke er vi uten DAB-dekning, opplyste politiet i Salten på Twitter onsdag kveld.

– Jeg kan bekrefte at det er et fiberbrudd i Oslo-området og et i Oppland. I Oppland går det utover bredbånd og mobil, mens det er problemer med DAB-nettet over hele landet, sier assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet til VG. Bruddet skyldtes «menneskelig svikt knyttet til gravearbeid», opplyser Norkring i en pressemelding.

Litt før midnatt onsdag opplyser Norkring til avisen at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen i de berørte delene.

– Feilen gjelder kun små stasjoner som er fordelt rundt omkring i landet, bortsett fra Oslo og Akershus. Det er kun fem prosent av befolkningen som rammes av dette, understreker pressekontakt Ingrid Dietrichson i Norkring.

Norkring-direktør Torbjørn Ø. Teigen sier hendelsen er sterkt beklagelig og sier selskapet vil ha en grundig gjennomgang for å prøve å hindre at lignende situasjoner oppstår igjen.

   

Til toppen