Paal Waaktar-Savoy og forfatter Ørjan Nilsson.
Paal Waaktar-Savoy og forfatter Ørjan Nilsson. (Bilde: Falck Forlag)

BAs kulturleder Ørjan Nilsson har fulgt Paal Waaktaar-Savoy i to år. Nå kommer boka

I boka forteller en åpenhjertig Pål Waaktaar-Savoy om den indre striden i a-ha og om sin sosiale angst.

Journalist og kulturleder Ørjan Nilsson i Bergensavisen har fulgt Savoy og a-ha gjennom to år for å lage boka «Tårer fra en stein – samtaler fra et arbeid».

Den kommer ut i oktober på Falck Forlag. Tittelen er tatt fra låten «Tears From a Stone», som han spilte inn på debutalbumet til sitt band Savoy, skriver Dagsavisen.

«He's not shy. It goes way beyond shy», sier hans kone Lauren Savoy i boka. Hun forteller at hun har prøvd å stille en diagnose på ham i 30 år. Artisten selv karakteriserer det som en form for sosial angst, forteller Nilsson.

– Vi brukte en del tid for å åpne opp, men han har ikke lagt bånd på noe. Han har svart på alt og snakket om alt fra religion, familie, og oppvekst, til den indre striden i a-ha, og hans problemer med sosial angst.

– Hjemme i USA er han en ganske annen fyr, mer løs og ledig, enn når han er i a-ha-universet. Der virker det som han trer inn i en rolle som ble definert da de var i 20-årene og startet band, og hvor han fortsatt bærer preg av oppveksten som en sjenert gutt fra Manglerud, sier Nilsson.

Til toppen