Klassekampens nye kulturredaktør, Bendik Wold.
Klassekampens nye kulturredaktør, Bendik Wold. (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Bendik Wold vender tilbake til Klassekampen for å bli kulturredaktør

Gir seg i bokbransjen. – Jeg har savnet den særegne atmosfæren som eksisterer i en avisredaksjon, sier Bendik Wold.

Etter åtte år som forlagssjef og redaktør i Flamme Forlag vender Bendik Wold tilbake til avisredaksjonens hektiske miljø.

Det forteller Klassekampen i en pressemelding tirsdag.

– Det handler mye om å kunne se de daglige resultatene av arbeidet man legger ned. Dessuten føler jeg at jeg har noe ugjort i journalistikken, sier Wold og trekker fram Olof Lagercrantz, den legendariske kultursjefen i den svenske storavisa Dagens Nyheter, som forbilde:

– Under hans ledelse ble kultursidene gjort til en seksjon som også kommenterte samfunnsforhold og ikke bare kultur. Blant annet ble ideologiske og politiske debatter i avisa ofte initiert av skjønnlitterære forfattere, sier Wold i meldingen.

Han mener en god kulturseksjon også skal være sterkt nyhetsorientert og trekker fram viktigheten av både å kunne lese regnskap og forstå det strategiske spillet mellom de ulike aktørene i kulturfeltet.

– Det er ikke nok å «følge pengene», en kritisk kulturjournalist må også granske den symbolske makten i feltet, sier han.

Bendik Wold er ikke et ubeskrevet blad i Klassekampen-sammenheng.

Han kom først inn i redaksjonen i 1999 under Jon Michelets redaktørperiode. I 2002 begynte han i Morgenbladet som litteraturredaktør, før han i 2006 var tilbake i Klassekampen, hvor han blant annet fikk ansvar for å bygge opp Bokmagasinet.

Ansvarlig redaktør Bjørgulv Braanen er fornøyd med å få Wold med på Klassekampen-laget:

- Jeg er veldig glad for at Bendik har sagt ja til å bli ny kulturredaktør. Han er en svært dyktig avissnekker og vil bety mye når Klassekampen nå skal rykke ytterligere fram i kulturfeltet, sier Braanen i meldingen.

Wold tiltrer stillingen i september, melder avisa.

Til toppen