Birte Nystad Blanck begynner i Discovery i mars 2020.
Birte Nystad Blanck begynner i Discovery i mars 2020. (TVNorge)

FOLK

Birte Nystad Blanck forlater Nordisk Film TV: Blir produksjonssjef hos Discovery

– Discovery er godt rigget for framtiden, og jeg liker deres tankegang om at angrep er det beste forsvar, sier hun.

Birte Nystad Blanck forlater Nordisk Film TV – og går til den nyopprettede stillingen som produksjonssjef hos Discovery Networks, skriver de i en pressemelding. 

– Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang med jobben og ikke minst møte alle mine nye kollegaer i Discovery. TV-bransjen er i stor endring, men det lages kanskje mer godt, norsk innhold enn noen gang. Det skal bli gøy å være med på jobben med å få dette innholdet best mulig ut til både de tradisjonelle seerne og de digitale. Discovery er godt rigget for framtiden, og jeg liker deres tankegang om at angrep er det beste forsvar – de øker investeringene i norsk innhold for å møte den knalltøffe konkurransen fra utenlandske strømmegiganter, sier Birte Nystad Blanck i meldingen.

Nystad Blanck har de siste tre årene jobbet som organisasjons- og produksjonssjef hos Nordisk Film TV.

Magnus Vatn er programdirektør i Discovery Networks, og sier i meldingen at han er svært glad for at Blanck har takket ja til jobben. 

– Vi er strålende fornøyd med å få Birte med på laget. Våre investeringer i norsk innhold har økt år for år, samtidig som TV er midt inne i en transformasjon. Med veldig mange baller i luften og et relativt uoversiktlig medielandskap foran oss, er vi avhengige av å ha med oss de beste folka i bransjen. Derfor ansetter vi Birte. Hun har lang erfaring fra produksjonsbransjen og vi kjenner henne som en kjempedyktig dame, sier Magnus Vatn i meldingen.


Erlend Hernø Røeggen, administrerende direktør i Nordisk Film TV, sier i meldingen at han ønsker Blanck lykke til videre. 

– Birte har vært en klippe for Nordisk Film TV, så hun blir dypt savnet. Men vi skal være stolte av at det er flere som legger merke til at vi har særdeles flinke folk hos oss og i Birtes tilfelle er det et klokkerent treff for Discovery. Med Birte får de hele pakka. Glitrende faglig, men også utrolig hyggelig. Bra combo som vi kommer til å savne, men heldigvis gror det godt i lokalene våre, så Birtes stol rekker knapt å bli kald. Vi gleder oss til å møte Birte oppe i Nydalen og ønsker henne all verdens hell og lykke, sier Erlend Hernø Røeggen.

Hennes formelle tittel i Discovery blir Manager – Production & Negotiation og hun vil rapportere til Anna Leist, Director Nordics Production Management, skriver de i meldingen.

Hun tiltrer i sin nye stilling 1. mars 2020.

Til toppen