Bjørn Carlsen.
Bjørn Carlsen. (Foto: Ane Rostad Stokholm)

FOLK

Bjørn Carlsen forlater TV 2 og Åsted Norge. Blir redaksjons­sjef i Dagbladet TV

Slutter i TV 2 etter 10 år for å ta opp kampen om TV-seerne på nett.

- Dette blir utrolig gøy. Dagbladet og Aller satser strategisk på TV og levende bilder. Muligheten til å prege denne satsingen kunne jeg ikke la gå fra meg, sier han i en melding. 

Carlsen har vært reporter og vaktsjef i Nyhetskanalen og nyhetene i TV 2, og har de siste tre årene vært produsent og redaksjonssjef for «Åsted Norge». Tidligere har han blant annet jobbet i VG, P4, Nettavisen og Telemarksavisa. 

- Bjørns bakgrunn fra både nyheter og programproduksjon er en miks som vil gi Dagbladet et betydelig løft på TV-siden. Hans evne til å skape et vinnerlag og være en tabloid lagkaptein, er viktig for oss. Han har klare tanker om hvordan det bør satses, og de tankene er offensive og fremtidsrettet, sier direktør video i Aller Media, Mads A. Andersen og legger til: 

- I den strategiske TV-satsingen vi nå gjør i Aller Media vil Bjørn være en nøkkelperson. Hans beviselige gode gjennomføringsevner vil komme godt med i samarbeidet med de andre merkevarene i konsernet.

Carlsen tiltrer stillingen i løpet av vinteren.  

- Det er jo på en måte trist å forlate noe man har vært med å bygge opp. Jeg kommer til å savne den fantastiske gjengen i Åsted Norge og alle gode kolleger i TV 2 og Mastiff. Samtidig føles det godt å gi seg på et tidspunkt hvor programmet aldri har vært bedre enn nå, sier han.

Til toppen