Dagens utgave av Bladet Vesterålen - og fungerende redaktør Inger Merete Elven.

Bladet Vesterålen skulle skrive ett ord på for­siden av papir­avisa fredag. Det gikk ikke helt som planlagt

- Vi så ekstra nøye på utgaven som kommer lørdag, for å si det sånn, ler fungerende redaktør Inger Merete Elven.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Fredag våknet vesterålingene til en overraskelse på forsiden av Bladet Vesterålen.

Redaksjon skulle lage overskrift til en sak om finansiering av et museum og endte opp med å bruke bare ett ord.

Slik så forsiden på Bladet Vesterålen ut fredag.

Problemet var bare at ordet ble stavet feil, for «ultimatumet» ble til «Utlimatumet»

- Vi bruker å gå nøye gjennom førstesiden, men akkurat denne dagen så vi bare på skjermen, uten å ta utskrift på papir. Vi skylder på tidspress og underbemanning, sier fungerende redaktør Inger Merete Elven i Bladet Vesterålen.

- Hva tenkte redaksjonen når dere ble oppmerksomme på det?

- Vi hadde lyst til å gå hjem igjen, ler hun og fortsetter:

- Men vi tenkte etter hvert at det lureste ville være å produsere en ny avis, så vi fikk byttet ut denne med en lørdagsavis - uten skrivefeil på forsiden. Vi så ekstra nøye på lørdagsutgaven, for å si det sånn.

Hun sier redaksjonen har fått mange tilbakemeldinger fra leserne, for de la ut en erkjennelse på sine egne Facebook-sider i dag der de skrev:

Flere lesere skriver at de tok skrivefeilen med godt mot - og at alle kan ta feil. En leser skriver:

Når man driver avis og gjør ei blemme, synes det godt. Resten av avisa holder høyere standard enn dagens tittel, og godt er det. Om ikke annet, håper vi dere fikk en god latter i det minste. Det gjorde litt mer vondt hos oss å se dagens trykkfeil. Ha en fin dag fortsatt!

- Det er sikkert begått mer alvorlige feil enn dette opp gjennom tiden, men det eneste vi kan gjøre er å ta lærdom av det - og se nøyere gjennom før vi trykker, sier Elven, som har fungert som redaktør i tre uker for Morten Berg-Hansen.

Det tok lang tid før æ så feilen.. Sånn e min kvær einaste dag, å denna blemma kan dokker bære før opp som tilrettelegging for oss dyslektikere.

- Vi har hatt to journalister på jobb i dag, for resten har ferie. Så vi har sittet her og skjemtes, men på grunn av positive reaksjoner fra leserne, så kan vi le litt av det, selv om det gjør litt vondt, avslutter hun.

Når man driver avis og gjør ei blemme, synes det godt. Resten av avisa holder høyere standard enn dagens tittel, og godt...

Posted by Bladet Vesterålen on Friday, August 24, 2018

Powered by Labrador CMS