CARL I. HAGEN, tidligere partileder og nå lokalpolitiker for Frp i Oslo.
CARL I. HAGEN, tidligere partileder og nå lokalpolitiker for Frp i Oslo. (Foto: Fremskrittspartiet)

Bokhandler har satt prisen på Carl I. Hagen-bok til 5000 kroner fordi han håper ingen vil lese den

Fraråder kundene å kjøpe boka til «mannen som i disse dager støtter kandidaturet til Donald Trump».

Oslo (NTB): En bokhandler i Tvedestrand har bestemt seg for å ta 5.000 kroner for Frp-politiker Carl I. Hagens politiske memoarer, siden han er uenig i innholdet i boka.

Ifølge Agderposten skrev bokhandleren på sosiale medier at han ikke ønsket at noen skulle lese memoarene til «Mannen som i disse dager støtter kandidaturet til Donald Trump», og har derfor satt opp prisen på det ene eksemplaret han har av boka «Ærlig Talt» til en sum få vil betale for den.

– Istedenfor å kaste boka har vi satt prisen til kroner 5.000. Det vil nok forhindre de fleste fra å kjøpe boka, skriver bokhandleren på sosiale medier.

Hvis noen likevel skulle ville kjøpe boken, lover bokhandleren at pengene uavkortet vil gå til «Refugees Welcome to Aust-Agder».

Bokhandleren uttaler til Dagbladet at de som reagerer på sensuren kan betrygge seg med at bokhandelen selger biografien til Frp-topp Siv Jensen til vanlig pris.

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen sier til avisen at han også synes bokstuntet var et morsomt politisk påfunn.

– Men det er jo åpenlyst at det er gjort av noen som ikke ønsker å ha riktig informasjon. Det blir litt det samme som noen ekstreme religioner som brenner de bøkene de ikke liker, sier Hagen til Dagbladet og referer til at både islam, kommunismen og nazismen har forbudt bøker de «ikke liker».

Vi har fått inn et eksemplar av memoarene til tidligere FrP-formann Carl I. Hagen. Mannen som i disse dager støtter...

Posted by Bjørndahls Bokmølle on 9. august 2016
Til toppen