Camilla Bergland (29)
Camilla Bergland (29)

FOLK

Camilla Bergland (29) setter leder­jobben i VG Partner­studio på vent: Blir frilanser i New York

Innholdslederen har fått innvilget permisjon - følger drømmen om The Big Apple.

Bergland var med i oppstarten av VG Partnerstudio i 2015 da de begynte med fem personer - nå er de nærmere 40, omsetter for over 100 millioner og har et eget søsterselskap i Manus.

Nå hopper 29-åringen av toget - i alle fall for ett år. Hun setter nemlig lederjobben på vent for å satse som frilans i New York.

– Jeg kommer til å reise mye rundt i USA for å snakke med den vanlige kvinnen og mannen i gata for å formidle hvordan den amerikanske politikken former hverdagen deres, samtidig som jeg ser behovet for flere nisjesaker innen reise og kultur i norske mediehus. 

Da hun begynte i VG-redaksjonen var det en egen avdeling som fokuserte kun på reise, men den avdelingen er «så og si borte», og redaksjonene rundt i Norge er avhengig av godt nisjestoff fra frilansere for å gi leseren det de ønsker. Det har 29-åringen tenkt å bidra til.

Bergland peker på at VG allerede har korrespondenten Maria Mikkelsen på plass i New York, men USA er stort og det er masse uforløst redaksjonelt potensial, ikke bare for VG men også andre redaksjoner og nisjemagasiner. 

– Med min varierte bakgrunn fra lokaljournalistikken, rikspressen og det kommersielle ønsker jeg å levere et bredt spekter av tematikk og journalistikk til ulike mediehus hjemme i Norge. 

Bergland, som har bakgrunn fra VG, VG Partnerstudio og Drammens Tidende, starter opp frilanstilværelsen i mars 2020.

Til toppen