UTENRIKS: Nora Thorp Bjørnstad (øverst t.v.) skal til Berlin, Nilas Johnsen til Istanbul og Camilla Bjørn til California.
UTENRIKS: Nora Thorp Bjørnstad (øverst t.v.) skal til Berlin, Nilas Johnsen til Istanbul og Camilla Bjørn til California.

Camilla Bjørn til California, Nilas Johnsen til Istanbul og Nora Thorp Bjørnstad til Berlin

Erfarne VG-navn tar stringerjobber utenriks.

I fjor høst lyste VG ut tre ledige stringerjobber: Nye kontorer i Istanbul og California, samt at Berlin-oppdraget ble ledig.

Nå er ansettelser gjort, og alle tre gikk til interne kandidater. Kanskje ikke uventet, i en tid VG skal nedbemanne med 40 årsverk.

Tirsdag ble ansettelsene gjort kjent, og bekreftes av nyhetsredaktør Gard Steiro overfor Medier24:

  • Camilla Bjørn skal være VGs stringer i California. Bjørns karriere begynte i Se og Hør, og fortsatte i VGs Rampelys-avdeling. De seneste åra har hun jobbet med flere av VGs nisjer, sist som leder for avdelingen. 
  • Nora Thorp Bjørnstad skal til Berlin. Bjørnstad har en fyldig CV med erfaring fra lokal-TV, Bladet Tromsø, ABC Nyheter, Cosmopolitan og så seks år i NRK. Hun kom til VGTV høsten 2014, men forlater nå altså TV-kanalen til fordel for stringerjobb utenriks.
  • Nilas Johnsen tar stringerjobben i Istanbul. Johnsen har jobbet i Aftenposten og Dagsavisen, og har vært i VG siden 2007. De siste fem årene har han jobbet med politikk og utenriks. Fra 2010-2012 var han VGs korrespondent i London.
Til toppen