Cathinka Rondan blir ny radiosjef.
Cathinka Rondan blir ny radiosjef. (Foto: NRK)

FOLK

Cathinka Rondan forlater Rubicon: Blir NRKs nye radiosjef

– Det er en utrolig spennende tid, en revolusjon rett og slett, for et medium jeg brenner for og elsker, sier NRKs nye radiosjef, Cathinka Rondan.

– Cathinka Rondan har lang og bred erfaring med radio og radioproduksjon, blant annet fra NRK og fra det kommersielle markedet. Jeg er derfor svært glad for at hun har takket ja til jobben, og er sikker på at hun vil løse denne oppgaven på en svært god måte, sier direktør for Strategi og medier, Øyvind Lund i en pressemelding.

Rondan er i dag radiosjef i produksjonsselskapet Rubicon, som lager podcaster og radio for blant andre NRK, Bauer og VG. 1. oktober begynner hun i NRK. 

– Jeg gleder meg veldig til å bygge fremtidens lydinnhold sammen med hele NRK. Det er en utrolig spennende tid, en revolusjon rett og slett, for et medium jeg brenner for og elsker, sier NRKs nye radiosjef, Cathinka Rondan i meldingen. 

Lund skryter av hennes erfaring og kunnskap på feltet, spesielt den hun tar med seg fra Rubicon.

– Cathinka har stor forståelse og kunnskap om lyd og radio, men hun evner også å se fremover og tenke utvikling. Det er viktig i en tid hvor også radio- og lydinnholdet opplever stadig økt konkurranse, sier Øyvind Lund. 

Kulturedaktør i NRK, Marius Hoel, har fungert i stillingen som radiosjef den siste tiden. Han går nå tilbake til jobben som kulturredaktør, står det i meldingen.

Til toppen