Cathrine Eide skal bruke sommeren til å få giftet seg - og bygge opp igjen sparekontoen etter bryllupet.

Sommerpraten

Cathrine Eide trodde hun stilte statsråden til veggs - ble i stedet hennes største tabbeintervju

– Et klassisk eksempel på at journalister noen ganger anser spørsmålene sine som viktigere enn svaret, sier den tidligere TV 2-journalisten i sommerpraten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I «Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer. Neste kvinne ut er Cathrine Eide, pressekontakt og kommunikasjonsrådgiver i Kreftforeningen.

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2019?

– Som en vanlig avisleser vil jeg si at dette mediehalvåret har vært svært klima- og miljøfokusert, og det digger jeg. Fra et bransjeståsted vil jeg beskrive 2019 som skjerpende. Det har vært mange saker hvor journalistikken og bransjen har blitt satt på prøve. Som Giske-videoen i VG, sitatrett-debatten fra Dagsavisen og Sommarøy-bløffen avdekket av NRK. 

– Hva er årets flause til nå?

– Sistnevnte. Sommarøy-saken var til lærdom for mange – på begge sider av bransjen. Det var spesielt vondt å lese beklagelsen til barna i Aftenposten Junior fra redaktør Mari Midtstigen, Innovasjon Norge-direktør Håkon Haugli og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Hvilken bransjeperson har inspirert deg i år?

–  Ingeborg Senneset. Hun har imponert meg i år som i fjor. Og året før der.

– Hva gjør du i sommer?

–  Gifter meg, jobber masse for å bygge opp sparekontoen igjen etter bryllupet, og bruker solkrem med høy faktor.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Fanene på mobilen i sommer er like standard som fanene jeg åpner på jobb om morgenen. TV 2, VG, NRK, Dagbladet, Aftenposten, Dagens Næringsliv og ikke minst Retriever for å ha oversikt på kreft- og helsefronten. Også elsker jeg sosiale medier.

– Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar? Om du aldri har vært sommervikar: Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

– Jeg har aldri vært sommervikar, men den største tabben var da jeg skulle gjøre ett av mine første intervjuer for 21-nyhetene i TV 2. Jeg rykket ut for å intervjue Bent Høie og hadde knapt med tid før sending. Jeg skrev ned noen harde spørsmål i bilen på vei til intervjuet, for å vise at jeg hadde peiling. Det ene spørsmålet var så langt og komplisert at Høie ikke klarte å svare ordentlig. Jeg tenkte «denne unnvikende politikersvar-teknikken biter jeg ikke på», og leste standhaftig opp det samme spørsmålet igjen og igjen. Men han forstod det rett og slett ikke. Klassisk eksempel på at journalister noen ganger anser spørsmålene sine som viktigere enn svaret. Verken spørsmålet eller svaret ble brukt i sendingen. 

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Når du tenker at du er ferdig med saken din, prøv å skaff en ekstra kilde. Og ikke still for lange flinkis-spørsmål.

Powered by Labrador CMS