CNN: Angrepene på pressen er gått for langt

Ordkrigen mellom CNN og president Donald Trump trappes opp. Påstanden om håndgripeligheter fra en CNN-journalist blir avvist på det sterkeste.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Den oppsiktsvekkende sekvensen der presidenten skjeller ut en CNN-reporter på onsdagens pressekonferanse i Det hvite hus, går verden rundt. Nå utkjempes den verbale krigen om det som skjedde umiddelbart etterpå.

En medhjelper i presseavdelingen i Det hvis hus forsøker å ta fra CNN-reporter Jim Acosta mikrofonen, men han vrir seg unna og vil fortsette utspørringen av Trump.

Nå blir dette framstilt av pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders som om Acosta gikk til håndgripeligheter mot en «ung kvinne som bare forsøkte å gjøre jobben sin som praktikant i Det hvite hus. Dette er fullstendig uakseptabelt», sier Sanders.

Acosta har fått sin akkreditering til Det hvite hus trukket tilbake, noe CNNs sjefer reagerer kraftig mot. De støtter sin reporter fullt og helt.

 

– USA fortjener bedre

– Dette er en gjengjeldelse for Acostas kritiske spørsmål. Sanders framsetter feilaktige beskyldninger og lyver om hans handlemåte. Hun viser til en handling som aldri skjedde. Beslutningen om å trekke Acostas akkreditering er uten sidestykke og en trussel mot vårt demokrati. Landet fortjener bedre, heter det i en uttalelse.

Pressekonferansen etter mellomvalget markerer et absolutt lavmål i forholdet mellom presidenten og pressen.

 

– Foruroligende

CNN sier at angrepene på pressen er gått for langt. Nyhetskanalen mener de ikke bare er farlige, men viser en foruroligende uamerikansk måte å reagere på.

Presseforeningen for medier akkreditert til Det hvite hus sier i en uttalelse at det er en reaksjon utenfor enhver proporsjon å straffe en reporter på denne måten. Foreningen ber administrasjonen om straks å omgjøre «denne svakt begrunnede og feilaktige

Powered by Labrador CMS