Slik ser det nye magasinet ut. Erlend Paxal er glad for at selgerne kan begynne å jobbe igjen.
Slik ser det nye magasinet ut. Erlend Paxal er glad for at selgerne kan begynne å jobbe igjen. (Foto: =OSLO/Berre)

Da korona-pandemien traff Norge måtte =Oslo stenge dørene. Nå gjenåpner de

– Flere hundre selgere mistet muligheten til arbeid og inntekt. Etter seks lange uker åpner endelig dørene igjen, sier daglig leder for gatemagasinet =Oslo, Erlend Paxal.

– På grunn av korona-pandemien stengte =Oslo dørene 14. mars, og flere hundre selgere mistet muligheten til arbeid og inntekt. Mandag 27. april åpner endelig dørene igjen etter seks lange uker, med et nytt magasin klart for slipp, sier daglig leder Erlend Paxal i en melding til Medier24. 

Han beskriver de siste ukene som en svært krevende tid for =Oslos selgere. =Oslo er et gatemagasin og mange av selgerne har lang fartstid i Oslos tunge rusmiljø. Mange av dem har også inntektene fra magasinsalget som sin eneste inntekt.

– Vi er glade for at deres situasjon har blitt satt på dagsorden av svært mange medier gjennom denne krisen. Vi vil også takke alle dem som har kontaktet oss underveis og uttrykt både støtte og bekymring for selgeren de har savnet sitt faste møte med. Mange har også bidratt til kampanjen «Gi selgerne en ny start», og dette vil nå endelig komme disse til gode gjennom en ordning der alle vil få et ekstra magasin for hvert magasin man henter ut, sier Paxal. 

Han forteller at de var i innspurten av ny utgave da pandemien traff for fullt og de måtte stenge dørene. Et av grepene de da gjorde var å fjerne månedsmerkingen på det trykkeklare magasinet, slik at dette kunne slippes når de igjen kunne sende selgerne sine ut på jobb.

– Nå kommer endelig den dagen, sier Paxal i meldingen. 

Gjenåpningen gjelder kun =Oslo sitt utsalg i Skippergata, som vil være åpent for uthenting av magasiner mellom 10 og 14 mandag til lørdag, opplyser Paxal. Det vil heller ikke være mulighet for å oppholde seg i lokalet over tid, slik det har vært tidligere. 

– Men det viktigste er på plass, nemlig et nytt =Oslo å selge på gatehjørner og kjøpesenter over hele byen. Vi ønsker alle selgere og kunder velkommen tilbake, sier Paxal. 

Til toppen