AMTA OG ORDFØREREN: Utklipp fra stillingsannonsen på Medier24, og bilde av ordfører Thore Vestby i Frogn.
AMTA OG ORDFØREREN: Utklipp fra stillingsannonsen på Medier24, og bilde av ordfører Thore Vestby i Frogn.

Da lokalavisen søkte etter journalist som «brenner for politikk», ble ordføreren bekymret

- Ønsker avisen journalist med en agenda?

Det er Akershus Amtstidendes (Amta) annonse for «multimediejournalist» som har fått Frogn-ordfører Thore Vestby til å tenne på alle plugger i både sosiale medier og andre media.

- Ordlyden i to av kulepunktene som er ramset opp, gjør at jeg er bekymret, sier Vestby til Amta.no.

– Jeg oppfatter dette som om avisen ønsker en journalist med en agenda, som skal kjempe igjennom politiske saker, sier Vestby. Og hevder overfor lokalavisa at stillingsannonsen også bryter med «Vær varsom-plakaten».

amta-annonse

Dette skal Høyre-ordføreren ha ytret seg om flere ganger gjennom twitter og facebook. Blant annet finner vi denne meldingen på hans offentlige facebook-profil som ordfører:

  • For ordens skyld: I en tidligere versjon av denne saken stod det at ordførerens profil var lukket, og innleggene slettet. Det gjaldt hans private facebook-profil, men som vi ser ligger det på hans «ordførerprofil»

.

Redaktør Jon Martin Larsen sier til egen avis at han tre ganger har forsøkt å forklare ordføreren hva de er på jakt etter:

- Vi ønsker en journalist som har politisk innsikt, som kan belyse en sak fra flere sider og som kan argumentere for sine vinklinger og saker internt i redaksjonen.

Lokalavisa har også intervjuet Nesodden-ordfører Nina Sandberg og pressegeneral Kjersti Løken Stavrum, som ikke deler Frogn-ordfører Vestby sine bekymringer.

Frogn kommune og Drøbak er forøvrig kjent som en friby for avistegnere, og i en twitter-melding tidlig i januar omtalte ordfører Thore Vestby byen som «ytringsfrihetens Drøbak:

Til toppen