Dagbladet-journalist Gunnar Thorenfeldt mottar arbeidsmiljøprisen 2016 fra Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Til høyre direktør Kjetil A. Vedøy i Arbeidsmiljøsenteret.
Dagbladet-journalist Gunnar Thorenfeldt mottar arbeidsmiljøprisen 2016 fra Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Til høyre direktør Kjetil A. Vedøy i Arbeidsmiljøsenteret. (Foto: Eivind Senneset, Dagbladet)

Dagblad-journalist Gunnar Thorenfeldt får Arbeidsmiljøprisen 2016 for «målrettet og systematisk gravejournalistikk»

Får heder får undersøkende journalistikk om arbeidsmiljø, arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

- Arbeidsmiljøprisen 2016 går til Dagbladets journalist Gunnar Thorenfeldt for målrettet og systematisk gravejournalistisk knyttet til arbeidsmiljø, arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.

Det opplyser Arbeidsmiljøsenteret i en pressemelding tirsdag.

Prisen deles ut av arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie på åpningsdagen av Arbeidsmiljøkongressen tirsdag 18. oktober i Bergen

- Thorenfeldt belyser pågående arbeidsmiljøkriminalitet både i inn- og utland, og har i sitt arbeid bidratt til å sette arbeidsmiljøutfordringer, arbeidslivskriminalitet og helseskader i arbeidslivet på dagsordenen. Thorenfeldt har gjennom flere år laget kritiske reportasjer om politiske og byråkratiske hindringer på arbeidslivsfeltet i Norge som har bidratt til økt kunnskap i samfunnet, heter det i meldingne.

Juryen har også vektlagt Thorenfeldts evne til å rette søkelys på ulike miljøer og grupperinger som driver kriminell virksomhet og utnytting av arbeidstakere i et internasjonalt perspektiv.

Han har blant annet gjennom reportasjereiser til Mongolia og Øst-Europa dokumentert hvordan profitt fra arbeidslivskriminalitet i Norge brukes til å finansiere organisert kriminalitet i andre deler av verden.

Den Norske Arbeidsmiljøprisen ble for første gang delt ut i 1961. Dette er den opprinnelige og originale Arbeidsmiljøprisen som deles ut i Norge. Prisen deles ut årlig av en selvstendig stiftelse som ledes av Arbeidsmiljøsenteret.

Årets jury har bestått av

  • Elisabeth Vatne-Lund, leder i HMS-Faglig Forum
  • Morten Kjerstad Larsen, seniorinspektør i Arbeidstilsynet
  • Kjetil A. Vedøy, direktør i Arbeidsmiljøsenteret
Til toppen