Prinsesse Märtha Louise t.h og Elisabeth Nordeng er tilstede da Cappelen Damm legger fram sin høstliste i Oslo tirsdag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Prinsesse Märtha Louise t.h og Elisabeth Nordeng er tilstede da Cappelen Damm legger fram sin høstliste i Oslo tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix (Pedersen, Terje)

Dagbladet gir terningkast én til prinsesse Märtha Louises bok om høysensitive barn

«Denne boka er så hinsides at jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte», skriver Dagbladets anmelder Cathrine Krøger.

  • Endret

Boken hun snakker om er prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordengs bok om høysensitive barn.

Boken er skrevet i samarbeid med journalist og kommunikasjonsrådgiver Kjersti Salvesen, og den slippes fra forlaget Cappelen Damm i disse dager.

«Gud bevare oss for noe møl», heter det i anmeldelsen – som ender opp med terningkast én.

Anmelderen peker på at når egenskaper som milde, medfølende og kreative tillegges de høysensitive, så er det «ikke så mange gode egenskaper igjen til røkla, altså de lavsensitive».

«Til å være både høysensitiv og introvert er Nordeng påfallende ubeskjeden, og dominerer mye av fortellingen. Märtha er langt mer forsiktig når hun forteller om barna og sin egen barndom», heter det videre fra Dagblad-hold.

Aftenpostens anmelder er langt mer positiv – selv om Kjetil Østli strever med å forstå hva som er høysensitivitet, og hva som er «livet sjøl». For det er vel ikke veldig uvanlig å bli lei seg for kjeft på fotballbanen, å grue seg til første skoledag, tanntrekking eller vaksiner, mener han.

Men Østli peker på at flere historier gir fine og lærerrike innblikk i de høysensitives hverdag. Videre fremholder han Märtha Louises historier om egen barndom, ungdom og skilsmisse som noen høydepunkt.

«Hun fremstår klok, myk og tøff, en mor og et menneske å lære av», heter det herfra i anmeldelsen – som blant annet konkluderer med at «forfatterne fortjener ros for å gi innsikt om at barn har ulikt tempo».

Til toppen