CFO Anette Nordskog i Aller Media og redaksjonssjef Jonas Pettersen i Dagbladet Pluss her under pressekonferansen til Medietilsynet 04.11.19.
CFO Anette Nordskog i Aller Media og redaksjonssjef Jonas Pettersen i Dagbladet Pluss her under pressekonferansen til Medietilsynet 04.11.19. (Erik Waatland)

Dagbladet Pluss klager på pressestøtte-avslaget

Fredag går klagefristen for Dagbladet Pluss ut. Kilder bekrefter til Medier24 at Dagbladet Pluss leverer klage på pressestøtte-avslaget. 

Saken oppdateres

Fredag går Dagbladet Pluss sin frist for å klage på avslaget om pressestøtte ut. Fredag formiddag skriver Dagens Næringsliv at Dagbladet Pluss kommer til å levere en klage på avslaget. 

Kilder forteller det samme til Medier24 og at klagen vil bli sendt i løpet av fredagen.

Avslaget er blant annet knyttet til en innholdsanalyse fra Høgskulen i Volda, hvor de har sett på om Dagbladet Pluss oppfyller innholdskriteriene i ordningen.

– Med utgangspunkt i den innholdsanalysen er det vår vurdering at Dagbladet Pluss isolert sett ikke kan sies å ha et bredt tilbud av nyhets- og aktualitetsstoff, sa Medietilsynets direktør Mari Velsand under pressekonferansen hvor de redegjorde for avslaget og la til:

– For å få støtte må hovedformålet med publikasjonen være å formidle nyheter, aktualitetsstoff og samfunnsdebatt til allmennheten, og publikasjonen må ha et bredt tilbud av nyhets-, aktualitets- og debattstoff fra ulike samfunnsområder. Etter grundige analyser og vurderinger er vi kommet fram til at Dagbladet Pluss som selvstendig medium ikke oppfyller vilkårene om formål og innhold.

Til toppen