Statsminister Erna Solberg.
Statsminister Erna Solberg. (Pedersen, Terje)

Dagbladet: Slik forsvarer statsminister Erna Solberg sin hemmelige kalender

– Mine reiser belaster tross alt det offentlige med betydelige summer når det gjelder sikkerhet, sier Erna Solberg til Dagbladet.

For tiden foregår det en kamp mellom blant annet pressen og regjeringen om åpenhet rundt elektroniske kalenderoppføringer, og innsyn i elektroniske kalenderoppføringer.

Regjeringen har nylig fremmet forslag om å endre offentlighetsloven slik at elektroniske kalenderposter skal være unntatt offentlighet. Pressen har reagert sterkt på forslaget, samtidig som regjeringen har understreket at det ikke foreslås noe forbud mot å gi innsyn. 

Nå har statsminister Erna Solberg svart Dagbladet på hvorfor hun mener hennes kalender ikke kan være fullt tilgjengelig for offentligheten. Hun begrunner blant annet det i sikkerhetshensyn. I tillegg sier hun: 

– Vi offentliggjør jo det meste av det jeg gjør av eksterne møter og oppdrag, men når det gjelder å legge fram kopier av mitt reisemønster - hvor jeg reiser, til hvilke tidspunkt og så videre - er vurderingen den at vi ikke skal legge fram dette. Mine reiser belaster tross alt det offentlige med betydelige summer når det gjelder sikkerhet, sier Solberg til Dagbladet

  • Les hele saken hos Dagbladet
Til toppen