Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Magne Lerø i Medier og Ledelse.
Ansvarlig redaktør og administrerende direktør Magne Lerø i Medier og Ledelse. (Erik Waatland)

Dagens Perspektiv-eier Magne Lerø kjøper fagbladet Matindustrien

– Med Matindustrien vil vi få styrket vår dekning av leverandørene i matbransjen, sier Magne Lerø i en pressemelding.

Selskapet Medier og Ledelse, som utgir Dagligvarehandelen og Dagens Perspektiv, kjøper Matindustrien, skriver de i en pressemelding.

Matindustrien utgis i dag av selskapet Skarland Press, som igjen er heleid av Norsk VVS Energi- og Miljøteknisk Forening (Nemitek).

Magne Lerø, leder for Medier og Ledelse, tror dette vil styrke både Dagligvarehandelen og Matvareindustrien. 

– Med Dagligvarehandelen er vi sterke på butikk- og produktsiden og vi dekker også næringsmiddelindustrien. Med Matindustrien vil vi få styrket vår dekning av leverandørene i matbransjen og følge tettere de politiske prosessene og den økende interesse i vårt samfunn for mat og matproduksjon, sier Lerø i meldingen.

Thor-Jostein Egeland, administrerende direktør i Nemitek, er glad for oppkjøpet.

– Vi synes dette er en god løsning for bladet, som vi har utgitt i over 20 år og en god strategisk beslutning for oss som eier og utgiver. Når markedet endrer seg, kan det være en fordel for et blad å komme inn i en ny eierkonstellasjon, sier Egeland i meldingen. 

 Lerø varsler i meldingen en oppdatering av designet og dobbelt sidetall sammenliknet med utgivelsene i år, og skriver at bladet vil komme ut med åtte nummer i 2020. 

– Bladet blir å kjenne igjen for de faste leserne, men en del nytt vil det blir. Vi vil blant annet opprette en ny seksjon med praktiske og nyttige artikler for ledere, sier Lerø i meldingen.

Til toppen