(Faksimile/skjermdump fra NRK Dagsrevyen lørdag 30. januar i NRKs Nett-TV).
(Faksimile/skjermdump fra NRK Dagsrevyen lørdag 30. januar i NRKs Nett-TV).

Dagsrevyen tabbet seg ut igjen: Fjernet TV 2-logo fra mikrofon på nyhetsbilde

For andre gang i januar må NRK legge seg flate for fotomanipulasjon.

Nettavisen omtaler lørdag kveld den smått spesielle hendelsen på NRK Dagsrevyen, som ble påpekt av fotograf Audun Braastad på Twitter.

I forbindelse med et innslag om KrF, hadde Dagsrevyen manipulert et stillbilde av partileder Knut Arild Hareide. Og ikke på hvilken som helst måte; NRK hadde redigert bort TV 2-logoen fra en mikrofon på bildet.


Braastad sier dette til Nettavisen om redigeringen:

- Jeg skjønner ikke helt vitsen når det er et dokumentarisk bilde. Det er akkurat som om de vil late som at TV 2 ikke var der. Visuelt sett er det bare en liten detalj som ikke betyr noe for bildet.

Dette skjer altså bare 12 dager etter at NRK manipulerte bilder «inn» i et annet innslag.

Også denne gang legger NRK seg flat. Hendelsen ble beklaget på Kveldsnytt lørdag kveld, og til Nettavisen kommenterer publiseringsredaktør Stein Bjøntegård som kommenterer - og beskriver det som «beklagelig og kjempedumt». Han skjønner rett og slett ikke poenget:

- Hvorfor det har skjedd, vet jeg ikke. Det er helt dumt, og en kortslutning hos oss som vi må behandle internt. Jeg skal i alle fall ikke forsøke å forklare det, sier Bjøntegård.

Og lover at det ikke skal skje igjen.

- Konstaterer at man fortsatt har god tid i NRK

Flere medier omtalte saken lørdag kveld, blant dem VG - som har fått en kommentar fra nyhetsredaktør Jan-Ove Årsæther i TV 2. Han sier til VG, gjennom kanalens info-avdeling:

– Jeg har fått en beklagelse fra NRK og det er fint. Forøvrig er det uforståelig at det kan skje og jeg forstår heller ikke motivet bak. Med et lite glimt i øyet konstaterer jeg at man fortsatt har veldig god tid i NRK. 

Til toppen