Administrerende direktør Jesper Rosener i Jysk Fynske Medier.
Administrerende direktør Jesper Rosener i Jysk Fynske Medier. (Bilde: Jysk Fynske Medier)

Danmarks nest største mediekonsern går med 100 millioner i underskudd. Har måttet si opp hver tiende ansatt

Jysk Fynske Medier noterer et underskudd på 99,5 millioner danske kroner. – Det er langt fra tilfredsstillende, sier administrerende direktør Jesper Rosener.

Jysk Fynske Medier, som blant annet eier avisene Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis, går med 99,5 millioner i underskudd før skatt, viser årsresultatet for 2016. Det skriver dansk TV 2.

Det danske mediekonsernet eier 13 dagsaviser, 64 ukeaviser og 4 radiostasjoner og omsatte for 1,8 milliarder - til tross for at det bare er litt over to år gammelt.

Det oppsto nemlig som en fusjon mellom flere medier og har nå 1.700 ansatte.

Første året gikk de 11 millioner i minus etter skatt og da varslet ledelsen at de hadde tro på at man klarte et overskudd allerede i 2016, men den gang ei, skriver kanalen.

Årsaken til underskuddet i 2016 er et sviktende annonsemarkedet, men det har også vært utfordrende på abonnementssiden, opplyser toppsjefen Jesper Rosener til dansk TV 2.

De sliter også med å få leserne til å betale for digital journalistikk.

Men det er også noe annet som har fått tallene til å lyse rødt i konsernet:

– Fusjonen har vært dyrere enn forventet. Allerede tidlig i 2016 fant vi ut at det ville bli vanskelig å nå budsjettene våre for 2016 - derfor iverksatte vi en spareplan, sier Rosener til TV-kanalen.

Det danske mediekonsernet har blant annet lagt ned 200 stillinger i år og det sparte de 90 millioner på, så ledelsen forventer bedre tall neste år, skriver TV 2.

Til toppen