Opera Software sitt hovedkontor i Nydalen.
Opera Software sitt hovedkontor i Nydalen. (Foto: Bjoertvedt, Wikimedia CC-lisens)

Dårlige tall sender Opera-aksjen videre ned på børsen. Verdien er halvert så langt i år

Nok en dårlig dag for IT-selskapet på Oslo børs.

Oslo (NTB): IT-selskapet Opera fikk mer enn halvert driftsresultatet i tredje kvartal. Aksjen er den store taperen på Oslo Børs tirsdag, med et fall på drøyt 7 prosent.

Det norske programvareselskapet – mest kjent for nettleseren med samme navn – hadde en omsetning i årets tredje kvartal på 149 millioner dollar, rundt 1,3 milliarder kroner. Det er en oppgang fra 139 millioner dollar i samme periode i fjor.

Samtidig falt driftsresultatet fra 19,5 til 8,9 millioner dollar. I kvartalsrapporten betegner selskapet resultatet som tilfredsstillende, blant omtales utviklingen som god innen annonsering i mobil-nettleseren.

– Kvartalet startet seigt, men utviklingen bedret seg vesentlig i de siste ukene, heter det i en kommentar til kvartalstallene.

Opera hadde 287 millioner brukere på mobil i kvartalet, en økning på 6 prosent fra for ett år siden. Tallet på brukere på ordinære datamaskiner var 56 millioner, opp 10 prosent.

Etter en drøy times handel ved Oslo Børs tirsdag hadde Operas aksjekurs falt hele 7,4 prosent. Hittil i år er aksjeverdien mer enn halvert.

Til toppen