TV 2-profilen Davy Wathne er blant dem som leder fotballsendingene når Eliteserien pågår.
TV 2-profilen Davy Wathne er blant dem som leder fotballsendingene når Eliteserien pågår. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)

Davy & co brakte litt mindre fotball til folket mandag, men Fotball Media er fortsatt ikke fornøyd med TV 2s sportsnyheter

- Dette er etter vår mening fortsatt ikke ordinære nyhetssendinger, men plassert der for å vise bilder fra kampene. Og dermed omgå meningen med nyhetsretten, sier Knut Kristvang.

  • Endret

TV 2 droppet flere av sportsnyhetene i sitt FotballXtra 2. påskedag.

Dermed ble det ikke fortløpende scoringer fra konkurrenten Discoverys eliteseriesendinger.

De to kanalene har kranglet i sesonginnledningen. Før påske valgte Fotball Media å ta ut stevning mot TV 2 for å stoppe målshow fra Eliteserien.

TV 2 har vist til nyhetsretten og la inn sportsnyheter regelmessig i FotballXtra for å kunne vise scoringene i Eliteserien, til stor irritasjon hos Discovery og Fotball Media, som er Fotballforbundets rettighetsselskap. 

Flere av sportsnyhetene var plutselig fjernet mandag. I stedet la TV 2 opp til å vise scoringer i pausen og etter kampslutt.

 

– Ikke ordinære nyhetssendinger

Fotball Media, som har solgt eliteserien til Discovery, er fortsatt ikke fornøyd.

– Vår holdning er jo den samme som tidligere til at TV 2 setter opp nyhetssendinger på Zebra samtidig med FotballXtra. Dette er etter vår mening fortsatt ikke ordinære nyhetssendinger, men plassert der for å vise bilder fra kampene og dermed omgå meningen med nyhetsretten, sier daglig leder i Fotball Media, Knut Kristvang, til NTB søndag kveld.

Dermed fortsetter støyen rundt norsk eliteseriefotball på TV.

 

Tolkning ligger fast

Slik svarer TV 2s nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther om mandagens endringer:

– Vi jobber hele tiden med å presentere et best mulig redaksjonelt produkt. Da er fortløpende redaksjonelle vurderinger en del av hverdagen.

– Vår tolkning av nyhetsretten ligger fast, basert på gjeldende lovgiving. Dette er et rett til det beste for seerne og vi benytter denne retten i tråd med lovgivers intensjon, sier Årsæther til NTB.

TV 2 forholder seg fortsatt retten til å vise mål fra pågående eliteseriekamper.

Siste ord er neppe sagt i seerkampen mellom Discovery og TV 2.

Kampanje skrev tidligere i påsken at Discovery hadde stoppet samarbeidspartner VGTVs levering av sportsnyheter på Eurosport.

Etter en avklaring av retningslinjer, kom sportsnyhetene tilbake på Discovery-kanalene senere i påsken.

 

Til toppen