Klubbleder Ane Bamle Tjellaug i Vårt Land.
Klubbleder Ane Bamle Tjellaug i Vårt Land. (Foto: Erlend Berge/Vårt Land)

De ansatte i Vårt Land er fortvilet over bråket mellom avisa og konsernet. Klubbleder sier de sitter igjen med 1000 spørsmål

– Situasjonen er ganske uoversiktlig for oss ansatte nå, forteller klubbleder Ane Bamle Tjellaug i Vårt Land

I dag varslet sjefredaktør og administrerende direktør Åshild Mathisen i Vårt Land sine ansatte at hun opplever å ikke lenger ha tillit fra sin styreleder Per Magne Tveiten, som også er konsernsjef i Mentor Medier.

Det varslet redaktøren om på et allmøte - kort tid etter et styremøte.

– Vi er veldig overrasket, for dette kom helt ut av det blå. Situasjonen er ganske uoversiktlig for oss ansatte nå, forteller klubbleder Ane Bamle Tjellaug i Vårt Land.

Til Dagens Næringsliv uttalte Mathisen følgende tidligere onsdag:

ÅSHILD MATHISEN blir ny sjefredaktør og direktør i Vårt Land.
ÅSHILD MATHISEN, fra da hun ble ansatt som ny sjefredaktør og direktør i Vårt Land. Foto: Åsa Maria Mikkelsen

 – Styreleder og konsernsjef Per Magne Tveiten har muntlig meddelt at han ikke har tillit til meg som ansvarlig redaktør. Det kom overraskende. Jeg har ikke mottatt noen oppsigelse. 

Redaktøren ønsker ikke å uttale seg om saken til Medier24 og henviser til sitatet gitt til DN.

Medier24 erfarer at deler av konflikten skal bunne i samarbeidsproblemer mellom avisen Vårt Land og resten av konsernet.

 

– Krevende situasjon for oss

– Det er veldig dramatisk. Ut fra det vi vet, så har vi ingen grunn til å ha mistillit til Åshild som sjefredaktør. Hun har sittet under to år som leder, hun har hatt et tydelig prosjekt som leder og gjort omstillinger med ny strategi, så det har skjedd mye. Å få dette nå skaper veldig mye uro og usikkerhet i en periode vi trenger arbeidsro, fortsetter klubbleder Tjellaug.

– Opplever dere ansatte at dere har en sjefredaktør fremdeles?

– Ut fra det vi vet, så er hun ikke formelt avsatt. Dette er en veldig krevende situasjon for oss og vi som klubb har 1000 spørsmål, for dette kom såpass brått på.

– Har dere hatt noe samarbeidsproblemer med Åshild Mathisen?

– Dette er ikke et initiativ som kommer fra oss ansatte. Vi er bare veldig overrasket og rystet over det hele.

– Er hun vanskelig å samarbeide med?

– Nei, jeg vil ikke si det. Det kom overraskende på oss og vi forstår det ikke helt.

– Hvordan påvirker dette jobben deres?

– Det blir avis i morgen, for å si det sånn.

Også Parat stiller seg bak uttalelsene til Ane Bamle Tjellhaug.

- Vi har også foretatt en avstemning om medlemmene har tillit til Åshild hvor det ble et overveldende flertall med støtte til sjefsredaktør, forteller Elias Ottosen, som er leder for Parat i Vårt Land.
 

– Ser ulikt på saker

Tidligere onsdag var konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier, som også er styreleder i Vårt Land, svært tilbakeholden med informasjon rundt saken.

– Fra tid til annen ser vi ulikt på saker og vi har våre interne fora å drøfte dette i. Utover det har jeg ingen kommentar, sa han til Medier24.

– Har du tillit til Åshild Mathisen?

– Det har jeg ingen kommentar til.

Tromsøværingen Åshild Mathisen (43) har sittet som sjefredaktør i Vårt Land siden 1. mai i 2016, og tok over jobben etter at Helge Simonnes ga seg etter 30 år i den kristne dagsavisen.

Til toppen