Benedicte Wærstad, Borgar Sagbakken og Vegard Olsen er tre av fire nye ansatte i kollegiet i Helgelendingen i Mosjøen. Fjerdemann, Morten Klaussen, var ikke til stede da bildet ble tatt. Alle fire har sin journalistutdanning fra Bodø.

De så mot nord og fant arbeid i lokalavis: Benedicte, Borgar, Vegard og Morten har alle fått jobb i Helgelendingen

Fire unge journalister er nå på plass i Mosjøen. - Du møter mange mennesker, og det er full fart, sier Benedicte Wærstad.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Mens mange velger tilkallingslivet i Oslo og lange søkerlister, rapporteres det ofte om store muligheter i resten av landet.

Og nå melder Nord universitet og Helgelendingen om hele fire unge journalister som har funnet seg arbeid, i ett og samme mediehus. Alle er også utdannet ved journalistikkutdanninga i Bodø:

Benedicte Wærstad er nylig fast ansatt som journalist i lokalavisa. Hun var ferdig med sin bachelor våren 2016, og dekker nå alt hva en lokalavis kommer over. 

– Lokalavisjobbing er veldig variert. Du møter mange mennesker, og det er full fart. Det trives jeg med, sier hun.

Borgar Sagbakken er også tidligere journaliststudent, som nå har gått over til kommersiell side: Han er ansatt i prosjektstilling som kommunikasjonsrådgiver, og jobber med video og tekst for mediehusets kunder. 

Sagbakken har blant annet jobbet i NRK etter at han gikk ut av studiet våren 2015.

Vegard Olsen er fast ansatt som nettansvarlig, 11 år etter at han gikk ut av journaliststudiene. Først jobbet han en tid i Oslo, så kom han nordover til Mosjøen - som vikar og nå fast ansettelse.

Fjerdemann i kollegiet er Morten Klaussen, som gikk ut av studiene for ni år siden. Og nå også er på plass i Helgelendingen. 

Powered by Labrador CMS