Dette er TV 2-laget for årets valgkamp. Fra venstre: Kjetil Løset, Linn Wiik, Arill Riise, Siri Kleiven Strøm, Aslak Eriksrud, Yvonne Fondenes og Øyvind Brigg. Foto: Espen Solli, TV 2
Dette er TV 2-laget for årets valgkamp. Fra venstre: Kjetil Løset, Linn Wiik, Arill Riise, Siri Kleiven Strøm, Aslak Eriksrud, Yvonne Fondenes og Øyvind Brigg. Foto: Espen Solli, TV 2 (Bilde: TV 2)

De skal styre landet, men kan de styre en bil? TV 2 setter partilederne bak rattet i nytt format som skal nå unge velgere

- Når de må tenke på giring og blinklys og trafikk, håper jeg på å få litt andre svar enn man vanligvis får i et vanlig intervju, sier Linn Wiik. Hun står bak en av de nye rettene på årets valgmeny fra TV 2.

TV 2 starter valgdekningen for alvor under Arendalsuka over helga – en større satsning en noensinne fra den politiske uken på Sørlandet.

I TV 2s valgstudio utenfor Trefoldighetskirken i Arendal møtes partiledere og andre toppolitikere til flere direktesendte debatter og dueller, melder TV-kanalen.

Norges neste statsminister heter Erna Solberg eller Jonas Gahr Støre, og mandag møtes de til en statsministerduell på TV 2, klokken 18.45. Duellen ledes av Arill Riise.

Fra Arendal blir det blant annet også en spesialutgave av «Underhuset» - noe av det siste Yama Wolasmal gjør for TV 2 før han begynner i NRK.

 

- Har aldri produsert så mye

Videre i valgkampen satser TV 2 på tradisjonelle formater som Valgstudio, partilederdebatt, utspørringer og valgdebatter.

- TV 2 har aldri satset så mye på Arendalsuka som i år, så dette er vår åpning av valgkampen. Nyhetene har heller aldri produsert så mange timer valgstoff som vi vil gjøre ved dette stortingsvalget, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i en melding.

- Nyhetskanalens erfarne apparat, sørger for at de som aldri kan få for mye valgstoff kan følge oss fra morgen til kveld. De som kan få nok, får høydepunktene i passe doser, legger hun til.

 

De vil styre landet, men kan de styre en bil?

Kanalen satser også på et helt nytt konsept, som skal bli litt morsommere og tilgjengelig enn de tradisjonelle valgprogrammene:

Med programmet «Bak rattet» skal TV 2 skal sette partilederne i førersetet av en bil, for å gi velgerne svar på hvem som burde styre Norge.

De to siste ukene før valget, skal politisk reporter Linn Wiik på biltur med partilederne for alle stortingspartiene. Og verken kommunikasjonsrådgivere eller andre får lov til å sitte på i bilen.

- Her får jeg partilederne helt på tomannshånd, noe man sjelden gjør. Når de i tillegg må tenke på giring og blinklys og trafikk, håper jeg på å få litt andre svar enn man vanligvis får i et vanlig intervju.

- Valget handler om politikk. Men det handler også om menneskene som vil at vi skal gi dem tillit til å representere oss. Jeg mener nesten alle sider ved en partileder er relevant når man skal bestemme seg for hvem man skal stemme på. Dette skal gi folk noe annet, sier Wiik. 

Tanken bak konseptet er blant annet å nå unge velgere.

 

Til toppen