Avisa Utrop har bestemt seg for at halvparten av sakene de lager skal være positive. Dette blir ble tatt i 2010 av redaksjonen. F.v.: Saroj Chumber, ansvarlig redaktør Majoran Vivekanathan, Leon Espinosa og Hina Aslam.
Avisa Utrop har bestemt seg for at halvparten av sakene de lager skal være positive. Dette blir ble tatt i 2010 av redaksjonen. F.v.: Saroj Chumber, ansvarlig redaktør Majoran Vivekanathan, Leon Espinosa og Hina Aslam. (Bilde: Roald, Berit)

Den flerkulturelle avisen Utrop har bestemt seg: Halvparten av sakene de lager skal være positive

– Saker som motbeviser eller gir et annet perspektiv på slike ting deles mye, sier redaktør.

Det er redaktør Are Vogt Moum i Utrop som forteller til NRK at de har som mål at halvparten av sakene de publiserer i avisa skal være positive.

Redaktør Are Vogt Moum i avisen Utrop.
Redaktør Are Vogt Moum i avisen Utrop.

Effekten ser de godt når sakene publiseres på nett. Det som deles og likes mest er de positive sakene, skriver NRK Østlandssendingen.

– Man blir matt av å se alle de negative historiene, så får man noe positivt og da er det en god opplevelse å kunne dele det videre og vise fram. Det handler om å løfte fram de veldig mange gode forbildene som finnes der ute, sier han til NRK.

Professor Elisabeth Eide i journalistikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus sier til NRK at hun tror det er bra å få litt annet fokus:

– I utgangspunktet ser jeg positivt på det. Utrop skal formidle noe om den såkalte innvandrerbefolkningen og til deler av den. Unge med innvandrerbakgrunn eller flyktningbakgrunn i Norge sliter kanskje mer med utenforskap og bygging av identitet enn den jevne etniske nordmann. Slik sett er det sunt hvis de kan få fram et mangfold av forbilder, forteller hun.

Til toppen