Sjefredaktør Vebjørn Selbekk i den kristne dagsavisen Dagen.
Sjefredaktør Vebjørn Selbekk i den kristne dagsavisen Dagen. (Bilde: NTB Scanpix)

Den kristne dagsavisen Dagen stenger porten til det aller helligste - snart er Selbekk bak betalingsmur

Over halvparten av stoffet blir forbeholdt abonnenter.

Norske aviser har gjort det en etter en. De har stengt tilgangen til nettavisene sine for andre enn egne abonnenter. Fra og med tirsdag 13. desember er også Dagen blant disse, skriver avisen på sine nettsider.

Sjefredaktør Vebjørn Selbekk opplyser at stengingen av Dagen.no også vil føre til endringer i måten de jobber på. Blant annet vil de ikke lenger prioritere å vente med saker til papiravisen skal i trykken, men i stedet for legge det bak muren digitalt.

«Den økende betalingsviljen for å lese nyheter på nett er et av få lyspunkter for en svært presset mediebransje. Stengingen av nettavisene ser ut til å være det tiltaket som kan stoppe en mangeårig nedadgående trend i abonnementstall for norsk presse. Mange av avisene som har innført betalingsmur melder nå om økt samlet opplag. Heller ikke her i Dagen kan vi fortsette med å gi bort stoffet vårt gratis på nett. Og i lengden er det heller ikke rettferdig overfor våre trofaste kunder som betaler for de samme artiklene», skriver han.

Selbekk innrømmer at han mener det er et dilemma å stenge inn stoffet, for de ikke har et økonomisk, men et ideologisk mål for virksomheten sin.

Fra tirsdag 13. desember er altså stoffet bak mur, men i første omgang vil lederartikler, kommentarer, andakter og debattstoff være tilgjengelig åpent, skriver Selbekk i artikkelen.

Til toppen