Faksimile fra Le Parisiens nettutgave. (Faksimile)
Faksimile fra Le Parisiens nettutgave. (Faksimile)

Denne franske avisen slutter å publisere meningsmålinger. Stoler ikke lenger på dem etter flere store glipp

– Vi har bestemt, og det var gjenstand for masse debatt, at vi vil vende tilbake til hjertet av vår profesjon, noe som er å jobbe på bakken, sier redaktøren.

  • Endret
Paris (NTB-AFP): Le Parisien, en av Frankrikes største aviser, vil ikke lenger publisere politiske meningsmålinger etter at gallupinstitutter det siste året har bommet stygt i flere land.
 
Verken meningsmålingene i forkant av EU-avstemningen i Storbritannia eller presidentvalget i USA var i overensstemmelse med det som ble det endelige valgresultatet. Heller ikke seieren til François Fillon i kampen om å bli konservativ presidentkandidat greide meningsmålingene å fange opp.
 
Nå vil Le Parisien ikke lenger utføre meningsmålinger i samarbeid med Ipsos, slik avisen har gjort tidligere, men i stedet basere dekningen fram mot vårens valg på innsatsen til egne journalister.

– Vi har bestemt, og det var gjenstand for masse debatt, at vi vil vende tilbake til hjertet av vår profesjon, noe som er å jobbe på bakken, uttalte avisens redaktør Stephane Albouy til radiokanalen France Inter tirsdag.

Han vil imidlertid ikke utelukke at avisen kommer til å referere meningsmålinger fra andre medier.
Til toppen