Faksimile fra Le Parisiens nettutgave. (Faksimile)

Denne franske avisen slutter å publisere meningsmålinger. Stoler ikke lenger på dem etter flere store glipp

– Vi har bestemt, og det var gjenstand for masse debatt, at vi vil vende tilbake til hjertet av vår profesjon, noe som er å jobbe på bakken, sier redaktøren.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Paris (NTB-AFP): Le Parisien, en av Frankrikes største aviser, vil ikke lenger publisere politiske meningsmålinger etter at gallupinstitutter det siste året har bommet stygt i flere land.

Verken meningsmålingene i forkant av EU-avstemningen i Storbritannia eller presidentvalget i USA var i overensstemmelse med det som ble det endelige valgresultatet. Heller ikke seieren til François Fillon i kampen om å bli konservativ presidentkandidat greide meningsmålingene å fange opp.

Nå vil Le Parisien ikke lenger utføre meningsmålinger i samarbeid med Ipsos, slik avisen har gjort tidligere, men i stedet basere dekningen fram mot vårens valg på innsatsen til egne journalister.– Vi har bestemt, og det var gjenstand for masse debatt, at vi vil vende tilbake til hjertet av vår profesjon, noe som er å jobbe på bakken, uttalte avisens redaktør Stephane Albouy til radiokanalen France Inter tirsdag.Han vil imidlertid ikke utelukke at avisen kommer til å referere meningsmålinger fra andre medier.

Powered by Labrador CMS