Illustrasjonsbilde av Stortinget.
Illustrasjonsbilde av Stortinget. (Foto: Kjetil Ree/Wikimedia Commons-lisens)

Det blir «bare» 10 millioner kutt i pressestøtta. Og Bistandsaktuelt får leve videre

Venstre og KrF reduserte pressestøtte-kutt fra 15 til 10 millioner kroner.

Mandag kveld ble Venstre og KrF enige med regjeringen om neste års statsbudsjett, etter at det kom et tillegg om kostnader til asylstrømmen for noen uker siden.

Og etter forliket med de to støttepartiene er det klart at det fortsatt blir kutt i pressestøtta.

Men de to støttepartiene har redusert kuttet noe:

Regjeringen foreslo å kutte 15 millioner av potten på noe over 300 millioner. Budsjettavtalen legger opp til at dette kuttet blir på bare 10 millioner.

– Det er bra at kuttet er redusert, men Landslaget for lokalaviser er skuffa over at ikkje heile kuttet på 15 millionar kroner vart tilbakeført, sier generalsekretær Rune Hetland i Landslaget for Lokalaviser til egen nettside på LLA.no.

Han varsler nå kamp om fordeling av potten, slik at lokalavisene «blir skjermet fra kuttet».

Bistandsaktuelt består

Som omtalt i media mandag kveld, sørget støttepartiene også for å redusere noen av kuttene til bistand. Det inkluderer kuttet til informasjonsarbeid. Hvilket igjen betyr at Bistandsaktuelt ikke blir lagt ned, slik regjeringen foreslo i sitt tilleggsforslag i slutten av oktober.

Det bekrefter KrFs Kjell Ingolf Ropstad overfor Bistandsaktuelt.no:

– Nå videreføres infostøtte på samme nivå. Nedleggelsen av Bistandsaktuelt og FN-sambandet hindres. Dette er viktig for en kunnskapsbasert utviklingspolitisk debatt og en mer samstemt norsk politikk overfor utviklingsland, sier han.

Til toppen