Det britiske kongehuset krever 14 millioner kroner i erstatning fra et fransk ukeblad som i 2012 trykket paparazzi-bilder av en toppløs hertuginne Kate Her er de kongelige under Sommer OL i London 2012.
Det britiske kongehuset krever 14 millioner kroner i erstatning fra et fransk ukeblad som i 2012 trykket paparazzi-bilder av en toppløs hertuginne Kate Her er de kongelige under Sommer OL i London 2012. (Bilde: Åserud, Lise)

Det britiske kongehuset krever 14 millioner kroner i erstatning for toppløsbilder av hertuginne Kate i franske medier

Sjefredaktøren, administrerende direktøren og to fotografer er saksøkt for oppslaget i 2012.

  • Endret

Det britiske kongehuset krever 14 millioner kroner i erstatning fra et fransk ukeblad som i 2012 trykket paparazzi-bilder av en toppløs hertuginne Kate.

Det er advokaten til prins William og hertuginne Kate som kommer med kravet på 1,5 millioner euro, tilsvarende 14 millioner kroner.

Det er den samme erstatningssummen som fransk påtalemyndighet krevde tirsdag under rettssaken som for tiden pågår i en domstol i Nanterre.

Bildene av en toppløs Kate på ferie i Frankrike ble trykket i det franske ukebladet Closer og i avisen La Provence i 2012.

Kort tid etter gikk det britiske hertugparet til erstatningssøksmål for krenkelse av privatlivets fred.

Closers sjefredaktør Laurence Pieau og administrerende direktør i bladgruppen Mondadori, Ernesto Mauri, er saksøkt. Det samme er to fotografer som mistenkes for å ha tatt bildene.

Til toppen