Lee Sriburom følger redningsaksjonen i Thailand, der flere gutter er fanget i en grotte, live på mobilen fra sin arbeidplass på Oslo S.

- Det er en voldsom trafikk, og interessen blant leserne er fortsatt veldig stor, sier VG. Mediene melder om stor pågang om grottedramaet

Enorm interesse for grottedramaet i Thailand blant nordmenn.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Saken om fotballaget og treneren deres som ble innesperret i en grotte i Thailand vekker enorm interesse her hjemme. Avisene melder om stor pågang fra leserne.

– Dette er ganske formidable tall. Enkeltsaker i går ble lest av om lag 1 million personer. Det er en voldsom trafikk, og interessen blant leserne er fortsatt veldig stor, sier leder for nyhetsavdelingen i VG, Trond Olav Skrunes, til NTB.

Både VG, Dagbladet og NRK har journalister på stedet, og saken har fått topplassering hos de fleste av landets største nettaviser.

En rekke regionaviser, deriblant Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Adresseavisen har også valgt å bruke spalteplass på saken.

– Dette er den definitivt mest leste saken. Kanskje bortsett fra saker om fotball-VM som går veldig bra når det er kampdag, sier Skrunes.

Siden 23. juni har tolv gutter og fotballtreneren deres vært innesperret i en grotte i Thailand etter at grotten ble oversvømt som følge av kraftig regnvær. Søndag startet aksjonen med å få dem ut av grotten, og åtte av dem er ute og i sikkerhet.

 

Drama fra virkeligheten

VGTV startet sin livedekning av saken søndag, da redningsaksjonen av de tolv guttene og fotballtreneren deres ble iverksatt.

Klokken 17.45 mandag hadde 254.299 personer sett dekningen.

– Sammenlignet med det som er vanlig på denne tiden av året, ser vi at seerne er kjempeinteresserte. Det er denne saken som går mest hos oss nå, sier Ida Aaberg Evensen, videojournalist i VGTV.

Også hos Aftenposten er leserne ivrige på å følge utviklingen.

– Vi kommer til å følge denne saken tett helt til den er avklart, sier nyhetssjef Henning Carr Ekroll.

Ekroll sammenligner saken om det innesperrede fotballaget i Thailand med gruvedramaet i Peru fra 2012, da ni gruvearbeidere ble innesperret i en kollapset gruve i en uke.

Han tror saken fenger så mange rett og slett fordi man kan følge et drama fra virkeligheten.

– Saken utspiller seg i sanntid, noe som gjør at den får en egen dynamikk som nyhetshendelse. Det smitter over på interessen blant folk i stor grad. Også er det jo vanskelig å si hva som blir utfallet, sier Ekroll.

 

Minner om skrekkfilm

Det er Harald Hornmoen, professor ved institutt for journalistikk og mediefag ved Oslo Met, enig i. Spesielt at barn er involvert, gjør at hendelsen fanger folks interesse.

– Det er et enormt drama i denne historien som gjør at selv om det foregår langt unna, så kan nordmenn relatere til hendelsen, sier han.

Saken inneholder både drama og sensasjon, og ligner en spennende film, mener Hornmoen.

– Men her er det en stor forskjell. Dette skjer i virkeligheten. Jeg tror alle håper at historien får en lykkelig slutt, sier han.

Powered by Labrador CMS