Forsvarer Trygve Staff under rettssaken mot Geir Selvik Malthe-Sørenssen som startet i Oslo tingrett torsdag. Den tidligere journalisten og privatetterforskeren er tiltalt for sju grove bedragerier for nesten sju millioner kroner, samt dokumentforfalskning. Geir Selvik Malthe-Sørenssen byttet navn i fjor. Bakgrunnen skal ha vært trusler fra kriminelle.
Forsvarer Trygve Staff under rettssaken mot Geir Selvik Malthe-Sørenssen som startet i Oslo tingrett torsdag. Den tidligere journalisten og privatetterforskeren er tiltalt for sju grove bedragerier for nesten sju millioner kroner, samt dokumentforfalskning. Geir Selvik Malthe-Sørenssen byttet navn i fjor. Bakgrunnen skal ha vært trusler fra kriminelle. (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

- Det er vanskelig for meg i dag å forstå hvordan jeg har havnet i denne situasjonen

Først da Geir Selvik Malthe-Sørenssen kom i fengsel for tre år siden, følte han seg trygg nok til å fortelle. Mandag forklarte han seg for Oslo tingrett.

  • Endret

Bedrageritiltalte Geir Selvik Malthe-Sørenssen (53) innledet mandag sin forklaring i Oslo tingrett med å si at han var ganske sliten.

I sin forklaring sa tiltalte at han fram til 2012 bare hadde to trafikkbøter og at han ikke skjønner hvordan han kunne havne i det uføret han nå er i, skriver VG.

Geir Selvik Malthe-Sørenssen - her fra en bokpresentasjon for noen år siden. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

– Det er vanskelig for meg i dag å forstå hvordan jeg har havnet i den situasjonen jeg har havnet i, uttalte den tidligere journalisten og redaktøren.

Han erkjente straffskyld på alle punkter da saken startet mot ham i Oslo tingrett sist fredag.

53-åringen er tiltalt for bedragerier av nær sju millioner kroner, samt fire tilfeller av dokumentforfalskning.

 

Kunne fortelle

Malthe-Sørenssen begynte å fortelle om pågripelsen for snart tre år siden. Først da han satt i Halden fengsel, kjente han seg trygg.

– Det var da jeg følte jeg kunne fortelle en del om informasjon jeg hadde i saker, sa Malthe-Sørenssen.

Han så på det som en anledning til å komme seg unna tilknytningen til forretningsmannen Christer Tromsdal og advokatfirmaet Hjort. Ifølge avisa hadde firmaet Tromsdal som klient, og Malthe-Sørenssen hadde oppdrag på vegne av Tromsdal.

 

Sju rettsdager

Saken skulle opprinnelig starte torsdag i forrige uke. Da møtte ikke Malthe-Sørenssen, og rettssaken ble derfor utsatt én dag. Fredag kom han inn i rettslokalet på slaget klokka 9.

Den siste timen av saken fredag ble ført bak lukkede dører mens retten diskuterte om tiltaltes forklaring mandag skulle gå helt eller delvis for lukkede dører. Advokat Trygve Staff begrunnet dette med forhold som både gjelder hans klient og andre, og som er av svært privat karakter.

Mandag morgen kom altså retten til at dørene ikke skal lukkes når tiltalte forklarer seg.

Hovedforhandlingen var opprinnelig berammet fram til fredag 1. juni, men tiltalte møtte ikke da saken skulle starte torsdag 24. mai. De sju rettsdagene er dermed forskjøvet fram til og med mandag 4. juni.

Til toppen