Juryen er samla: Fra høyre: Juryleder Erlend Paxal, Erik Waatland, Frank og Liza.

Dette er de beste kaffe­koppene i medie­bransjen

Nationen stikker av med «Årets mediekopp»-prisen, mens folket har stemt fram P3morgen i kategorien «Publikumsfavoritten».

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Se juryens topp 15 kaffekopper i galleriet over. 

I juryens begrunnelse heter det: «Bygdenes riksavis. Leverer veldig på identitet. Passer fint ved bålet langt ute i marka – eller i beltet til bonden som er ute og arbeider på åkeren. Perfekt til målgruppa.»

– Så gøy! sier Irene Halvorsen, sjefredaktør i Nationen

Juryen har bestått av juryleder Erlend Paxal, daglig leder i stiftelsen Erlik, Frank og Liza fra Erlik Kaffe, samt Medier24-redaktør Erik Waatland.

Juryen har lagt vekt på både utforming, drikkeopplevelse og andre faktorer de måtte finne relevante i løpet av kåringen av «Årets mediekopp» 2018.

I tillegg har Medier24s lesere fått bryne seg på de 40 innsendte bidragene. P3morgen stakk av med «Publikumsfavoritten». Topp 15 i den kategorien ser du lengre ned i saken. 

Vervegave

Sjefredaktør Halvorsen i Nationen forteller at deres kaffekopp i tre typisk blir brukt som vervegaver eller gaver til nye abonnenter av avisa. 

– Jeg tror ikke bønder i arbeid går rundt med en trekopp i beltet. De fleste som ikke kjenner bønder, vet ikke hvor høyteknologisk det yrket har blitt. Dette er mer turutstyr, for det er noen helt andre redskaper som skal til i moderne gårdsdrift, sier hun. 

Irene Halvorsen, sjefredaktør i Nationen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Nationen sendte inn to bidrag til konkurransen. Det andre bidraget er et mer konvensjonelt kaffekrus. 

– Det praktiske må overgå det koselige og estetiske. Det er et streit porselenskrus, som de aller fleste i Nationen drikker kaffe av hver dag, sier hun. 

Mobiliserte lytterne

P3morgen omtalte fredag før jul at deres kopp var nominert i konkurransen om «Årets mediekopp». Det ga utslag for dem i kategorien «Publikumsfavoritten», hvor de hentet nesten 30 prosent av stemmene. 

Se alle de innsendte bidragene her. 

– Som jeg bruker å si: alle har mulighet til å mobilisere. Når man driver med valgkamp, er det de som er flinkest til å mobilisere som stikker av med seieren, sier programleder Ronny Brede Aase.

«Publikumsfavoritten» 2018

Disse koppene fikk flest stemmer: 

  1. P3 Morgen
  2. Fiskeribladet
  3. Namdalsavisa
  4. P3
  5. Ávvir
  6. Sandefjords Blad
  7. Faktisk
  8. Gudbrandsdølen Dagningen
  9. Dagbladet
  10. Nationen 1
  11. Radio Alta
  12. ABC Startsiden 1
  13. Kvinnheringen
  14. Åsted Norge
  15. Tek.no

P3morgens kopp er et resultat av en lytterkonkurranse, men rundt 100 innsendte bidrag. Den er tegnet av animatør Marthe Strand Mourier. 

– Det er veldig stas av vi vinner nå. Vi har jo en veldig fin kopp da. Det føler jeg at jeg kan si, all den tid det er en lytter som har tegna og vant vår egen koppekonkurranse, sier Aase.

Koppeutveksling

På radioen sist fredag, fortalte Aase at han gjerne ville ha et eksemplar av både Fiskeribladet og Nationes kaffekopp til P3morgens egen kaffekoppsamling.

Halvorsen i Nationen kan fortelle at et eksemplar av deres kopp er på vei til NRK.

– Vår nyhetsredaktør har en klar plan om på få en kopp i hans retning, sier hun.

Til dette svarer Aase:

Fiskeribladet.

– Fantastisk! Da bør vi sende et eksemplar av vår kopp tilbake igjen. 

Han kan også fortelle at Fiskeribladet har lovet å sende en kopp til dem, etter at programleder Silje Nordnes leste opp teksten på deres kopp på lufta.

– De hadde en utrolig bra kopp, med en liten frekk vits på sida, sier Aase. 

Koppetyver i P3-redaksjonen

I P3morgen-redaksjonen har de allerede en god samling av kopper. 

– Vi har fått tilsendt mange kopper med søte dyr. Og så var det en gang vi fikk melding fra en lytter som hadde fått en Kiwi-kopp. Da begynte de andre dagligvarekjedene å sende kopper til oss også, sier han. 

Nå som både Fiskeribladet og Nationens kopper er på vei til dem, må imidlertid sikkerheten oppgraderes i P3s redaksjonslokaler. 

– Hovedproblemet vårt er at det er noen som stjeler kopper i P3. Vi må verne godt rundt koppene som kommer, sier han. 

 

Ronny Brede Aase fotografert ved en tidligere anledning.
Powered by Labrador CMS