Fra venstre: Videojournalist Marte Nyløkken Helseth, prosjektleder Trym Mogen, Børsen-leder Nicolai Eriksen og Børsen-journalist Anniken Aronsen. Journalist Ivar Benjamin Østebø og utviklerne Tore Meek, Liselotte Kind og Kevin Midbøe var ikke til stede.

Dagbladet Børsen med ny artikkel-rekord: Nådde én million lesere etter to dager

«Oligarkenes fall» nådde én million lesere etter bare to dager. Nå er saken den mest leste for Dagbladet Børsen.

Publisert Sist oppdatert

For noen uker siden publiserte Dagbladet Børsen spesialrigget «Oligarkenes fall». Saksrigget, som kartlegger de russiske oligarkenes verdier, sanksjoner og hvordan krigen har rammet dem, har vært en trafikksuksess for Dagbladet.

Det skriver avisen i en pressemelding.

Antall åpninger av selve spesialrigget nådde millionen i løpet av drøye to døgn, og i løpet av den første uken fikk den over 1,1 millioner åpninger.

– Vi i Dagbladet ser fortsatt en stor interesse for dette stoff om krigen i Ukraina. Vi opplever at vi hver dag klarer å gi leserne og seerne nye og interessante momenter om krigen, sier redaksjonell prosjektleder i Dagbladet, Trym Mogen.

Oligarksaken er tidenes mest leste på Dagbladet Børsen, opplyser avisen.

Leder for Dagbladet Børsen, Nicolai Eriksen, tror noe nøkkelen var å dele opp de over 30 000 tegnene i kapitler og presentere de ulike kapitlene og historiene på forsida.

– Det var viktig for oss å gi en komplett oversikt, samtidig som folk kunne lese kapittel for kapittel om de ønsket. Dette er basert på omfattende research på alt fra åpne verktøy som MarineTraffic og FlightRadar, offentlige eierskapslister og diverse myndigheters granskinger og sanksjoner, sier Eriksen.

Leserne ble deretter ledet direkte inn i det aktuelle kapittelet. Leserne har gjennomgående lest flere kapitler når de har vært inne i universet, og både lesetid og antall sidevisninger er svært høy, opplyser han.

– Det gir også leseren et unikt innblikk i en avsindig luksus i stor grad basert på korrupsjon. Det gir også en bedre forståelse av hvordan disse maktspillerne har bidratt direkte eller indirekte til Putins krig i Ukraina, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS