TV 2s kommentatorpar Harald Bredeli (tv) og Bent Svele ved et tidligere mesterskap.
TV 2s kommentatorpar Harald Bredeli (tv) og Bent Svele ved et tidligere mesterskap. (Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix)

– Dette er trist for TV 2, sier Harald Bredeli etter at kanalen tapte kampen om håndballrettigheter fremover

– En æra er over, mener håndballeksperten.

Kanalen står nå uten internasjonale rettigheter etter at NENT Group sikret seg disse til både EM og VM i lang tid framover.

– Dette er trist for TV 2. Håndballmesterskapene har vært en del av kanalens DNA, og nå er en æra over, sier Bredeli til NTB.

– Jeg ser på terminlistene og finner ingen omkamp, så det er bare å gratulere kollegene i TV 3/Viasat med en fantastisk rettighet. De er dyktige, så seerne er godt ivaretatt. Selv gyver jeg løs på kveldens VM-kval med håndballgutta.

– Livet er ikke over, bare håndballivet slik vi kjenner det. Og for TV 2 sin del blir det jo et vanvittig liv med all fotballen framover, sier Bredeli.

 

Glad

NENT Group har sikret seg VM-rettighetene fram til 2025, og EM-rettighetene fram til 2026.

Hvilke kanaler kampene vil bli sendt på er foreløpig ikke bestemt, men kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum opplyser til NTB at de vil bli sent på NENT Groups TV-kanaler, som TV3, TV4, Viasport og strømmetjenesten Viaplay.

– Dette er fantastiske nyheter for hele NENT Group, og ikke minst for alle håndballgale nordmenn. Håndball står utrolig sterkt blant publikum her til lands, og vi slo våre egne seerrekorder flere ganger under Håndball-EM i 2016.

- Vi gleder oss stort over å kunne tilby ikke bare håndball-EM, men nå også håndball-VM i mange år fremover på våre plattformer. Vi har god erfaring med å ivareta håndballrettigheter, og kan love publikum et fantastisk sportsprodukt fremover, sier Morten Aass, administrerende direktør i NENT Group Norge.

NENT Group har i tillegg forlenget rettighetene for Champions League, European Handball League og EHF-cup.

Viasat-kommentator Daniel Høglund skriver på Twitter at han sjelden har våknet med et større smil om munn etter at det ble kjent at de har sikret seg rettighetene.

Til toppen