Illustrasjonsbilde: Håndball
Illustrasjonsbilde: Håndball (Foto: pxhere)

Kommentator får kritikk etter tabbe:

«Digg at det ikke er noen negere på banen»

Kommentatoren har i ettertid lagt seg flat og kalt det hele en stor tabbe. Tønsbergs blad sendte kampen og sagt opp avtalen med kommentatoren, ifølge Nettavisen.

I helgen spilte Vålerenga og Nøtterøy sine håndball-lag mot hverandre i førstedivisjon for herrer. Kampen ble sendt på nettsidene til Tønsbergs blad, ifølge Nettavisen, som omtalte saken først. 

Under kampen uttalte en av kommentatorene følgende: «det er digg at det ikke er noen negere på banen». 

De to kommentatorene skal ifølge Nettavisen ha trodd at det ikke var lyd på sendingen, og uttalelsen skal ha skjedd i en spøkefull tone.

Han som kom med kommentaren har i ettertid lagt seg flat, beklaget og sagt at det var mest som en intern spøk i en privat samtale. 

Norsk Topphåndball produserer sendingene. Hein Barthold er daglig leder hos dem, og sier til Nettavisen at han mener det er uakseptabelt å komme med sånne kommentarer og at det er er dårlig forsøk på humor. 

– Det dreier seg om en ung gutt, dette her. Han er en flink fyr og jeg vet at dette er holdninger han ikke har. Kameraten som satt sammen med han er farget. Jeg har sagt at det er lov å gjøre feil, under forutsetning av at dette ikke gjentar seg. Men fra vår side gjør ikke dette at han ikke får kommentere mer, sier Barthold til Nettavisen. 

Ifølge saken har Tønsbergs blad nå avsluttet samarbeidet med kommentatoren. Vålerenga håndball har også tatt avstand fra det som ble sagt

Til toppen