AFTENPOSTEN-SJEF: Espen Egil Hansen, ansvarlig redaktør og adm. direktør.
AFTENPOSTEN-SJEF: Espen Egil Hansen, ansvarlig redaktør og adm. direktør.

Direktøren går til FINN, og Hansen blir publisher

Sondre Gravir til rubrikkgiganten. Espen Egil Hansen overtar som enleder i Aftenposten.

Espen Egil Hansen (49) er ansatt som publisher i Aftenposten. Det melder Schibsted i en pressemelding fredag. Skiftet fra toleder- til enledermodell i mediehuset skjer i forbindelse med at administrerende direktør Sondre Gravir blir toppsjef i FINN.

Espen Egil Hansen har vært sjefredaktør i Aftenposten siden desember 2013. Styreleder Didrik Munch sier i pressemeldingen at tiden nå er inne for å samle ansvaret, slik konsernet også har gjort i VG og flere svenske mediehus.

- Aftenposten har i dag et meget velfungerende lederteam både redaksjonelt og kommersielt. I tillegg har vi i Schibsted Norge etablert sterke sentrale enheter innenfor annonse og lesermarked. Dette gjør at styret mener det nå ligger til rette for en enleder-modell i Aftenposten. Espen Egil Hansen har gjort en svært god jobb siden han tiltrådte som sjefredaktør, og jeg er trygg på at han vil gjøre det samme i rollen som publisher i Aftenposten, sier Aftenpostens styreleder Didrik Munch, som også er konsernsjef i Schibsted Norge.

Espen Egil Hansen var sjefredaktør i VG Nett fra 2008 til 2011. Fra 2011 var han redaktør med ansvar for VG Nett, VGTV, VG Mobil og VG+ i den felles mediehusorganisasjonen. Han satt i Norsk Redaktørforenings hovedstyre fra 2009 til 2013, og er styremedlem i International News Media Association (INMA).

- Jeg har vært i Aftenposten i et drøyt år og opplever at vi får til gode ting både journalistisk og kommersielt. Vi markerer oss journalistisk gjennom for eksempel mobilavlyttingssaken og vi har stadig flere lesere på våre digitale produkter. Utfordringene for mediebransjen er store, men Aftenposten har et godt driv og jeg ser frem til å lede et samlet mediehus med kompetente og entusiastiske medarbeidere – og lesere som forventer mye av oss, sier Espen Egil Hansen.

FINN-SJEF: Sondre Gravir overtar ansvaret for hele Finn.no. (Foto: Schibsted)
FINN-SJEF: Sondre Gravir overtar ansvaret for hele Finn.no. (Foto: Schibsted) Foto: Schibsted

Sondre Gravir sier det blir tungt å slutte i Aftenposten.

- Det har ikke vært en enkel beslutning å bestemme seg for å slutte i Aftenposten. Det er et fantastisk mediehus, et utrolig bra produkt, en viktig nasjonal merkevare og med mange utrolig dyktige og hyggelig kollegaer. Men jeg slutter i et Aftenposten som er i god utvikling – vi har en sterk vekst i lesermarkedet med økte inntekter og stadig flere lesere, vi har en meget sterk kommersiell posisjon digitalt, spesielt på mobil, vi har en rekke magasiner i kraftig vekst og en fart i produktutviklingen som alle i organisasjonen bør være og er stolte av. I tillegg har Aftenposten nå fått den beste publisher mediehuset kunne få så jeg gleder meg til å følge med videre, sier Sondre Gravir.

Bakgrunnen for endringen er altså at Gravir nå overtar som FINN-sjef. Det skjer etter at tidligere administrerende direktør Christian Printzell Halvorsen fikk nye oppgaver i Schbsted-konsernet. 

Sondre Gravir er 37 år gammel. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i Aftenposten, som han har hatt siden januar 2012. I denne tiden har han samtidig hatt et overordnet ansvar for viktige konsernområder på tvers av mediehusene i Schibsted Norge. Gravir sitter også i styret til Finn.no. Før han kom til Aftenposten var Gravir administrerende direktør i Bergens Tidende.

Gravir er utdannet siviløkonom med spesialisering innen finans fra Norges Handelshøyskole og har studert finansrelaterte MBA-fag ved National University of Singapore.

Les mer om FINN-ansettelsen i den andre av dagens to pressemeldinger fra Schibsted.

Til toppen