SPORTSSJEF Jan Erik Aalbu i Discovery, som i Norge har blant annet TVNorge, Max og nå Eurosport Norge.
SPORTSSJEF Jan Erik Aalbu i Discovery, som i Norge har blant annet TVNorge, Max og nå Eurosport Norge. (Bilde: TVNorge)

Discovery fortsetter med Eurupa League: Dobler med både MAX og Eurosport

TVNorge-eieren har kjøpt Europa League for tre år til.

TVNorge-eier Discovery Networks har kjøpt rettighetene til UEFA Europa League for de neste tre sesongene. Det betyr at MAX og Eurosport skal sende europacup-ferden til lag som Liverpool og Tottenham til høsten.

Det forteller SBS Discovery i en pressemelding. Sportssjef i Discovery Networks Norge, Jan Erik Aalbu, er strålende fornøyd med å ha landet rettighetene.

– Vi har hatt Europaligaen siden 2012 på MAX, så vi vet at dette er en veldig fin rettighet å ha. Da vi kjøpte rettighetene den gangen het vi SBS. Nå som vi er en del av Discovery og har fått Eurosport som søsterkanal, har vi anledning til å sende enda flere kamper. Det gir oss anledning til å vise både norske og engelske lag når disse spiller samtidig. Det er gull, som vi sier i sporten, uttaler Jan Erik Aalbu, sportsjef i Discovery Networks Norway.

Av norske lag skal Rosenborg, Odd og Strømsgodset spille kvalifisering til Europaligaen. Tottenham og Liverpool er automatisk kvalifisert til Europaligaens gruppespill. Også Molde kan havne i gruppespillet, men det avhenger av hvordan de hevder seg i Champions League-kvaliken.

– På MAX har vi hatt gode seertall på kamper med norske og engelske lag. Det er de vi kommer til å prioritere også i tiden fremover. Europaligaen vil garantert komme til å løfte MAX og spesielt Eurosport i årene som kommer, sier Jan Erik Aalbu i pressemeldingen. 

Til toppen