Susanne Furøy Wergeland til Discovery.
Susanne Furøy Wergeland til Discovery.

Discovery har kjøpt rettighetene. Nå starter hodejakten: Susanne Furøy Wergeland går fra TV 2

30-åringen melder overgang til Discovery Networks, i forkant av stor sportssatsing.

Susanne Furøy Wergeland (30) melder overgang til Discovery Networks, som eier blant annet TVNorge og Eurosport. Hun får en viktig rolle i sportsredaksjonen som nå rustes opp for Tippeligaen fra 2017 og OL fra 2018.

– Susanne er drivende dyktig og veldig allsidig, så dette er en drømmesignering for oss. Hun kommer til å jobbe både som programleder og reporter, og blir sentral i den prosessen vi er i gang med nå, hvor vi bygger opp en slagkraftig sportsredaksjon som skal håndtere fire OL, seks år med Tippeligaen og alt annen spennende sport som kommer på våre kanaler i tiden framover, sier Jan-Erik Aalbu, sportssjef i TVNorge og Discovery Networks.

Susanne Wergeland sier at hun er begeistret for det som skjer hos Discovery Networks om dagen:

– Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Discovery har vist at de mener alvor med sportssatsingen sin, nå sist ved å sikre seg Tippeligaen. Det er kjempespennende å få være med på oppbyggingen av det som kommer til å bli kanskje Norges travleste og morsomste sportsavdeling i årene som kommer.

- Det har vært noen veldig fine og lærerike år i TV 2, jeg har blitt kjent med mange fantastiske mennesker, men nå føltes det riktig å gyve løs på nye utfordringer, sier Wergeland.

30-åringen er utdannet journalist ved Høgskolen i Oslo og har bakgrunn fra blant annet NRK, Rosenborg Media og Dagbladet.

Siden 2011 har hun vært sportsanker i TV 2 Sporten.

Til toppen