Pål Gordon Nilsen går til Discovery (Foto: NTB Scanpix)
Pål Gordon Nilsen går til Discovery (Foto: NTB Scanpix)

Discovery henter Pål Gordon Nilsen til Eurosport - skal gi det norske folk både eliteserie og OL

Henter også Jonas Bergh-Johnsen.

Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu fortsetter å bygge laget som skal gi det norske folk Eliteserien og OL. Ringreven Pål Gordon Nilsen går inn som fast ansatt i Eurosport og Discovery, det samme gjør reporteren Jonas Bergh-Johnsen, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Det er en gledens dag for oss i Eurosport. Både Jonas og Pål Gordon har vært involvert i våre sendinger gjennom andre roller, men nå er de endelig om bord som fast ansatte. Begge har allerede rukket å tilføre oss masse, og de kommer til å spille viktige roller når vi kjører i gang Eliteserien i 2017 og ikke minst vårt første OL i 2018, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks.

Pål Gordon Nilsen ble i april tilknyttet Discovery gjennom deres samarbeidspartner Ullevaal Media Center, UMC. Nå går han altså inn som fullverdig medlem av Aalbus stadig voksende sportsavdeling.

Jonas Bergh-Johnsen har jobbet for Discovery som frilanser gjennom UMC de siste to årene, og har blant annet vært mye involvert i dekningen av det norske landslaget.

– Pål Gordon er en ekstremt erfaren sportsjournalist med et stort kompetansefelt, og han er også en fantastisk type som vil passe perfekt inn i vår avdeling. Jonas er en herlig ung og fremadstormende journalist som vi og det sportsinteresserte norske folk garantert vil få mye glede av i årene som kommer, sier Aalbu.

Bygges som et fotballag
Dermed begynner det å bli et svært kompetent gjeng som skal forvalte sportsrettighetene Eurosport og Discovery har sikret seg for de neste årene, skriver Discovery i en pressemelding.

– På kort tid fikk vi i Eurosport og Discovery flere store rettigheter, dermed ble vi nødt til å sette sammen en helt ny sportsavdeling på rekordtid. Jeg kommer fra idretten selv, og bygger sportslaget vårt slik man ville bygget et fotballag. Det er viktig med forskjellige typer som utfyller hverandre, samtidig som kjemien må stemme. Og ikke minst må alle som kommer hit være enige om at laget går først, sier Jan-Erik Aalbu. 

Både Nilsen og Bergh-Johnsen tiltrer som fast ansatte fra og med 1. januar 2017.

Til toppen