Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen (t.h.) vil ha flere søkere til stillingen som regionredaktør i Nord-Norge. Til venstre nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord.
Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen (t.h.) vil ha flere søkere til stillingen som regionredaktør i Nord-Norge. Til venstre nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord. (Bilde: Gard L. Michalsen)

Disse 7 søkte på stillingen som regionredaktør for NRK i Nord-Norge. Nå forlenges søknadsfristen for å få flere kandidater

- Har fått flere signaler som tyder på at utlysingen ikke ble oppfattet som reell, sier distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

NRK er på jakt etter ny regionredaktør for Nord-Norge, etter at Anders Opdahl i fjor forsvant tilbake til Amedia etter et drøyt halvår i jobben. 

Søknadsfristen gikk ut for litt siden, og da hadde sju søkere meldt seg. En har siden trukket seg, og én kandidat får være unntatt offentlighet. 

Distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK understreker at «det er gode søkere i bunken», men man har likefullt nå bestemt seg for å utvide søknadsfristen til 9. mars, etter at vinterferiene i både sør og nord er avviklet.  

Samtidig som hun har gode søkere, understreker Gynnild-Johnsen at ingenting her er avgjort på forhånd: 

- Jeg har fått flere signaler som tyder på at utlysingen ikke ble oppfattet som reell, på grunn av kort søknadsfrist. 

- Det har jeg tatt til meg - og vi ønsker et større og best mulig søkergrunnlag, sier Gynnild-Johnsen. 

Medier24 har fått innsyn i søkerlista slik den forelå ved opprinnelig søknadsfrist, og på den finner vi blant andre fungerende distriktsredaktør Eivind Undrum Jacobsen (39) i NRK Nordland. 

Han fungerer i stillingen mens Nordlands distriktsredaktør Tone Kunst (60) fungerer som regionredaktør. Hun har imidlertid ikke søkt stillingen nå, slik hun heller ikke gjorde da den ble utlyst første gang i fjor.

Den gang søkte distriktsredaktørene i Troms og Finnmark, Pål Hansen (56) og Morten Ruud (55) på regionredaktørposten. Ingen av dem har søkt i denne runden. Det har heller ikke nyhetssjef Nina Einem (45) i Troms, som søkte i fjor. Eivind Undrum Jacobsen søkte imidlertid også første gang. 

 

Slik ser den opprinnelige søkerlista ut: 

  • Dragan Panic (52), camera man. Serbia
  • Ole Reinert Berg-Olsen (34), film og musikkprodusent. Os
  • Eivind Undrum Jacobsen (39), fungerende distriktsredaktør. Bodø
  • Fridtjof Kjæreng (52). Klokkarstua
  • Stian Strøm (29), journalist / fotograf / vaktsjef. Alta
  • Unntatt offentlighet (mann)
  • En søker har trukket seg
Til toppen