NRK-profilene Ingrid Gjessing Linhave, Haddy Njie, Leo Ajkic og Benedicte Bendiksen skal lede årets TV-aksjon.
NRK-profilene Ingrid Gjessing Linhave, Haddy Njie, Leo Ajkic og Benedicte Bendiksen skal lede årets TV-aksjon. (Foto: NRK)

Disse fire skal lede TV-aksjonen i år

Ingrid Gjessing Linhave, Haddy Njie, Leo Ajkic og Benedicte Bendiksen skal lede årets TV-aksjon til inntekt for Kirkens Bymisjon.

Hvert år sender NRK en TV-aksjon til inntekt for et godt formål. I år er det Kirkens Bymisjon som har fått aksjonen, og pengene skal gå til deres arbeid mot utenforskap, heter det i en pressemelding. 

Ingrid Gjessing Linhave, Haddy Njie, Leo Ajkic og Benedicte Bendiksen skal ifølge meldingen lede årets sending. 

– Faktisk søkte jeg om å få lov til å jobbe med TV-aksjonen den aller første uken min i NRK i 2002, men med kun noen få dagers TV-erfaring ble jeg høflig avvist. Nå jublet jeg over å bli spurt. Jeg kan faktisk ikke tenke meg en mer meningsfull jobb for meg som programleder, sier Gjessing Linhave i pressemeldingen. 

Leo Ajkic omtaler det å få bidra inn i programmet som en ære. Spesielt siden han kan gjøre det fra Bergen. 

– Det er en stor ære, og eg gleder meg til å være en av programlederne for TV-aksjonen i år også, spesielt siden eg skal bidra fra Bergen, en by som står meg nær. Det samme gjør årets tema og det som pengene samles inn til. Eg er spent på hvem eg kommer til å treffe og intervjue i år, siden temaet er utenforskap. En av de første nettseriene eg fikk lage for NRK P3 het «Leo og de utstøtte» og tok opp nettopp dette. Eg lurer personlig på hvordan det står til med blant andre de rusavhengiges situasjon i byen og hva som skal gjøres for dem de neste årene, sier Ajkic i meldingen. 

TV-aksjonen sendes på NRK søndag 21. oktober. 

Til toppen