Disse kan stikke av med prisen.
Disse kan stikke av med prisen. (Foto: Arrnagøren )

Disse kan vinne pris for beste musikk­journalistikk

Klassekampen, Christine Dancke, iTromsø og Jazznytt konkurrerer om prisen.

Medier24 har tidligere skrevet om at man oppretter en egen pris for landets beste musikkjournalistikk. Prisen skal deles ut på By:larm, og nå er det klart hvem som er nominert. 

– For første gang deler en samlet musikkbransje ut prisen for den beste musikkjournalistikken i året som gikk. Målet med prisen er å stimulere til mer og bedre musikkjournalistikk i Norge, ved å løfte frem de redaksjonene og ildsjelene som prioriterer musikken i et forflatet medielandskap, skriver arrangørene i en pressemelding. 

Juryen fikk inn 47 nominasjoner med alt fra enkeltartikler, konsert- og plateanmeldelser, kommentarer og artikkelserier, til redaksjoner, enkeltpersoner og programserier. Her var både podkaster, tv-program, blogger, facebook-grupper og bøker nominert, skriver de videre. 

 

De fire finalistene er: 

  • Mari Brenna Vollan, for artikkelserien «Lønnskamp bak spotlyset» (Klassekampen)

– Dette er veldig stas. I en tid hvor mange medier nedprioriterer kulturjournalistikken, er det flott at denne prisen er med på å løfte den fram. Nominasjonen gir motivasjon til å fortsette å dekke musikkbransjen kritisk, sier Mari Brenna Vollan, journalist i Klassekampen-lesere kulturavdeling i meldingen.  

  • Christine Dancke for tv-programmene “Haik” og “Menneskene bak musikken” (NRK) 

– I en tid der musikkjournalistikken har endret seg radikalt, har Christine og gjengen som vanlig vært nytenkende. «Menneskene bak musikken» er et konsept som tar det kunstneriske aspektet ved musikken på alvor – og det er knallgøy og svært fortjent at de nå nomineres til denne nye og viktige prisen, sier Mats Borch Bugge, redaksjonsleder i NRK P3 i meldingen. 

  • Filip Roshauw og Audun Vinger for musikkbloggen «Now´s the time» (Jazznytt)

– Det skåles i traktekaffe og knipses begeistret på planet NTT over nyhetene om at vi er nominert til “Årets Musikkjournalistikk 2019” - oss bekjent den eneste av, og dette er sant, flere titalls tusen norske mediepriser hvor en fredagsavis i remseform om jazz-og-omegn faktisk kan bli nominert, sier han i meldingen. 

  • Egon Holstad, Helge Skog, Jørgen Nordeng, Ronny Bratten, Stig Jakobsen m.fl. for musikkmagasinet “Feedback” (iTromsø). 

– Da Egon begynte i iTromsø, var ideen om en seriøs musikksatsing sentral. Siden den gang har det vært kuttet kraftig i musikkdekninga til hele avisbransjen, mens vi heller har peisa på, slik at satsinga vår – Feedback – snarere har endt opp med å bli musikkavis for hele landet, enn bare for lokalmiljøet i Tromsø. Det viktige med nominasjonen er at vi anerkjennes for å ha gått mot strømmen, og lykkes med det, sier Stig Jakobsen, sjefredaktør og administrerende direktør i iTromsø i meldingen. 

Årets Musikkjournalistikk er en årlig pris som deles ut av Musikkindustriens Næringsråd. Juryen for prisen besto av: Veslemøy Østrem (nyhetsredaktør i Vårt Land), Sandeep Singh (radioprogramleder og tidligere musikkskribent), Tali Da Silva (reporter & kritiker på Kulturnytt i SVT) og Erik Egenes (pressesjef i by:Larm). 

Til toppen