Søkerlisten til fagbladet Journalisten er klar. Fra venstre: Arkivfoto av styreleder Katrine Strøm i Journalisten, klubbleder Henrikke Helland i TV 2 og tillitsvalgt Britt Ellen Negård i NJ fra landsmøtet i 2015.
Søkerlisten til fagbladet Journalisten er klar. Fra venstre: Arkivfoto av styreleder Katrine Strøm i Journalisten, klubbleder Henrikke Helland i TV 2 og tillitsvalgt Britt Ellen Negård i NJ fra landsmøtet i 2015. (Bilde: Gard L. Michalsen)

Disse seks vil ha jobben som ansvarlig redaktør i Journalisten. Minst én søker har trukket seg etter krav om offentlighet - og to har fått være anonyme

Fem menn og én kvinne kjemper om å bli ansvarlig redaktør i fagbladet, opplyser styreleder Katrine Strøm.

Fredag gikk den utvidet fristen ute for å søke jobben som ansvarlig redaktør i fagbladet Journalisten. Nå er søkerlisten klar og den viser at det er fem menn og én kvinne som ønsker seg jobben.

To av søkerne har bedt om - og fått innvilget - anonymitet.

– Jeg skulle gjerne sett at søkerlisten var lengre - det må jeg innrømme, men jeg vil ikke si at jeg er skuffet. Vi har brukt lang tid og gjort en grundig jobb med å sjekke markedet, men jeg skulle ønske det var flere som ville stå på lista, forteller styreleder Katrine Strøm til Medier24.

– Er det mulig å finne en ny redaktør til Journalisten fra denne listen?

– Ja, det er det, bekrefter Strøm.

 

Minst én kandidat trakk seg

Den opprinnelige fristen til å søke stillingen var 31. juli, men ble utvidet til 25. august for å få flere søkere. Norsk Journalistlag, som eier fagbladet, hyret på Hodejegerne, for å hjelpe til i prosessen.

– Nå vil vi bruke dagene fremover på å lande den som egner seg best til jobben. Jeg kan ikke si noen dato for når det skal være på plass, men jeg kan si at vi skal jobbe effektivt og grundig.

– Hvorfor fikk to kandidater være anonyme?

– Begge to har gitt begrunnelser som vi mener har sterke jobbmessige hensyn å ta og som vi har valgt å etterkomme. Jeg kan ikke gå i detalj på begrunnelsene, men på hver sin måte er begrunnelsene konkrete og gode nok til at vi har vurdert det slik.

– Er det et paradoks at man søker redaktørstillingen i et fagblad, som skal fremme åpenhet, også ønsker man å være anonym selv?

– Jeg har hvert fall gjort meg noen tanker om at flere søkere har trukket seg i prosessen da det kom som et element (offentlig søkerlisten, journ.anm).

– Så det var flere søkere til jobben?

– Det kunne det ha vært ja.

– Så det er kandidater som har trukket seg i prosessen?

– Ja, det er det, forteller Strøm.

– Hvor mange?

– Det vil jeg ikke si noe om.

 – Har åpen søkerliste har vært et hinder?

– Vi har aldri skrevet at vi skulle ha det, men en publikasjon som den typen Journalisten er, følger det at man ofte vil stå i situasjoner der man selv etterspør og forventer åpenhet. I en ideell verden kunne man ønsket at alle redaktørstillinger forfektet også det på egne vegne.

 

Her er hele søkerlisten

Navn Alder Stilling Kjønn
Thor-Ivar Guldberg 53 Ansvarlig redaktør M
Eva Alnes Holte 58 Redaktør og frilanser K
Anonym 55 Redaktør M
Martin Huseby Jensen 43 Ansvarlig redaktør (konst.) M
Arnt Georg Arntzen 46 Publisher og ansvarlig redaktør M
Anonym 48   M
Til toppen