NTBs språkpris får ny jury. Øverst fra venstre: Christine Calvert i Tekstdoktor, direktør i Språkrådet Åse Wetås, Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås, språkansvarlig i NTB Rune Wikstøl og juryleder Therese Manus, leder i Kommunikasjonsforeningen.

Disse skal dele ut NTBs språkpris

Direktørene i Språkrådet og Fritt Ord går inn i juryen som deler ut NTBs språkpris. Prisen har vært delt ut siden 2007.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Sammen med tekstdoktor Christine Calvert går språkrådsdirektør Åse Wetås og Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås inn i juryen for NTBs språkpris.

– Vi er glade for å ha fått inn så faglig sterke personer som Calvert, Åmås og Wetås i juryen. Jeg har store forventninger til den nye juryen, sier sjefredaktør Mads Yngve Storvik i NTB.

NTBs språkpris ble opprettet i 2007 og gis hvert år til en journalist eller en annen aktør som markerer seg med et særlig godt språk i mediene.

– Det er viktig å løfte fram de beste tekstene og de skarpeste skribentene. På den måten synliggjør vi det gode språket, sier språkrådsdirektør Åse Wetås.

Ny i juryen er også kursutvikler og foredragsholder Christine Calvert, som driver firmaet Tekstdoktor.

Leder i Kommunikasjonsforeningen, Therese Manus, fortsetter som juryleder. Også Rune Wikstøl, som til daglig er språkansvarlig i NTB, fortsetter.

Språkprisen deles ut under Nordiske Mediedager i Bergen, som finner sted i mai.

Fristen for å nominere kandidater til NTBs språkpris er 31. januar, og det er åpent for alle å nominere.

Powered by Labrador CMS